Gullriset vinner 2009

Stormberg AS vant prisen Gullriset 2009, prisen deles ut av Norske Kvinners Sanitetsforening hvert år, det var en stolt vinner som mottok prisen fra statsråd Huitfeldt.

Gullriset

Fra venstre barne og familieminister Anniken Huitfeldt,Steinar J. Olsen, NKS leder Sølvi Lundgaard

Foto: Marianne Seip

Gullriset tildeles den arbeidsplassen som i særlig stor grad legger til rette for likestilling, familie og deltagelse i arbeidslivet, i år gikk prisen til en arbeidsgiver som har lagt forholdene tir rette for at vanskligstilte skal få en mulighet på arbeidsmarkedet. Turklærprodusenten Stormberg med sine 80 ansatte, har som policy at hver 4 ansettelse skal være en person som har slitt med å komme seg inn i arbeidslivet, det har de lykkes med i så stor grad at de vant prisen for "norges mest familievennlige arbeidsplass" eller Gullriset som den heter, for 2009.

-Suvernt gode på tilrettelegging for deltagelse i arbeidslivet sa barne og likestiliingsminister Anniken Huitfeldt som overakte prisen til årets vinner.

Kulturstrøm

 • Idol-vinner kritiserer kontraktene

  Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

  Idol Finale Program 2
  Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2
 • Marius Neset og KORK

  Marius Neset kom feiende inn på jazzscenen allerede som tenåring, og siden har han vært en av våre mest ettertraktede og omtalte jazzmusikere. Denne uken har han inntatt NRK Store studio for konsert og plateinnspilling med egne låter i heftige arrangement. Følg strømmen direkte kl. 19.

  Jazzkometen Marius Neset med band og fullt orkester direkte fra Store studio. Egne låter i hardtslående orkesterarrangement.
Marius Neset, saksofon - Petter Eldh, bass - Anton Eger, trommer - Ivo Neame, piano - Geoffrey Paterson, dirigent