GULL

Musikk- og plateprodusent Audun Tylden, er tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull

Audun Tylden fikk Kongens medalje
Foto: Ingeborg Strømsæther

26. februar ble Audun Tylden tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull. Det var Fylkesmann Hans J. Røsjorde som overrakte H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull til musikk- og plateprodusent Audun Tylden. Noe av det han sa i sin tale var:

Grunnlaget for tildelingen er å finne gjennom ditt lange virke innen norsk musikkliv. Jeg legger til grunn at påstanden om at det knapt finnes noen norsk plateartist som ikke i en eller annen sammenheng har vært i faglig kontakt med deg er tilnærmet riktig. Dette må bety at du gjennom ditt virke som produsent med platebransjen har bidratt til å sende musikk ut til de aller fleste deler av vårt land. Således har ditt virke hatt nasjonal betydning. Spesielt må det understrekes at du gjennom ditt virke har bidratt sterkt til å fremme norsk produksjon og norske tekster. Du har gitt ut flere hundre produksjoner med kjente eller mindre kjente norske artister, som nesten alle har sunget på morsmålet i en palett av dialekter. Dette har våre landsmenn utvilsomt satt pris på. Blant de mange artister som har bidratt til denne musikalske velstand er det vanskelig å peke ut noen enkelte, men det må allikevel være lov å nevne artister som Øystein Sunde, Hellbillies ,DDE, Ole Ivars og ikke minst herrene Myhre og Børretzen.

Kulturstrøm

 • Godt år for norsk dokumentarfilm

  11 norske dokumentarer deltar i konkurransen på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen Human. Tre av dem har gått på kino, blant dem «Vær her» om Sigvart Tveit (bildet) og to andre demensrammede. – Årets samling av nominerte filmer vitner om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge, sier festivalens programsjef Silje Poulsen Viki. (NTB)

  Sigvald Tveit, den nå avdøde komponisten og musikkforskeren, som laget sanger til «Portveien 2». Fra dokumentarfilmen "Vær her" av Ragnhild Nøst Bergem.
  Foto: Human / NTB
 • – Viktigst å sikre Nordland teater

  Fylkeskommunen skal etter planen overta det fulle ansvar for Nordland teater i 2021, sammen med en rekke andre kulturoppgaver. – Vi vil gjerne overta det fulle ansvar for Nordland teater, men ikke om det er på bekostning av teaterets framtid sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV).

  Nordland Teater
  Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK