GULL

Musikk- og plateprodusent Audun Tylden, er tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull

Audun Tylden fikk Kongens medalje
Foto: Ingeborg Strømsæther

26. februar ble Audun Tylden tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull. Det var Fylkesmann Hans J. Røsjorde som overrakte H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull til musikk- og plateprodusent Audun Tylden. Noe av det han sa i sin tale var:

Grunnlaget for tildelingen er å finne gjennom ditt lange virke innen norsk musikkliv. Jeg legger til grunn at påstanden om at det knapt finnes noen norsk plateartist som ikke i en eller annen sammenheng har vært i faglig kontakt med deg er tilnærmet riktig. Dette må bety at du gjennom ditt virke som produsent med platebransjen har bidratt til å sende musikk ut til de aller fleste deler av vårt land. Således har ditt virke hatt nasjonal betydning. Spesielt må det understrekes at du gjennom ditt virke har bidratt sterkt til å fremme norsk produksjon og norske tekster. Du har gitt ut flere hundre produksjoner med kjente eller mindre kjente norske artister, som nesten alle har sunget på morsmålet i en palett av dialekter. Dette har våre landsmenn utvilsomt satt pris på. Blant de mange artister som har bidratt til denne musikalske velstand er det vanskelig å peke ut noen enkelte, men det må allikevel være lov å nevne artister som Øystein Sunde, Hellbillies ,DDE, Ole Ivars og ikke minst herrene Myhre og Børretzen.

Kulturstrøm

 • Kulturpris til Mauds redningsmenn

  Roald Amundsen si polarskute «Maud» vart i fjor frakta til Asker, der ho var bygd, etter å ha blitt heva frå havbotnen nord i Canada i 2016. Jan Wanggaard og Tandberg Eiendom får i dag pris frå statsminister Erna Solberg for sin innsats.

 • Misnøye med Weinstein-forlik

  To av skuespillerne som har saksøkt Harvey Weinstein nekter å være med på gruppeforliket, hvor det er avtalt at filmprodusenten skal betale 400 millioner kroner i erstatning til de fornærmede. Forliket er ikke endelig signert av partene, og kan dermed ende opp med å bli droppet. Det skriver New York Times.

  Harvey Weinstein
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Mímir Kristjánsson til Farmen

  Journalist og forfatter, Mímir Kristjánsson, er deltaker i neste års Farmen kjendis, melder TV 2. Han begrunner deltagelsen med at det vil bli en fin påminnelse på hvordan det var å drive en gård for 100 år siden, da Norge var et fattig land.

  Mimir Kristjansson
  Foto: Torkel Anstensrud Schibevaag / NRK