Hopp til innhold

GULL

Musikk- og plateprodusent Audun Tylden, er tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull

Audun Tylden fikk Kongens medalje
Foto: Ingeborg Strømsæther

26. februar ble Audun Tylden tildelt Kongens Fortjenstmedalje i gull. Det var Fylkesmann Hans J. Røsjorde som overrakte H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull til musikk- og plateprodusent Audun Tylden. Noe av det han sa i sin tale var:

Grunnlaget for tildelingen er å finne gjennom ditt lange virke innen norsk musikkliv. Jeg legger til grunn at påstanden om at det knapt finnes noen norsk plateartist som ikke i en eller annen sammenheng har vært i faglig kontakt med deg er tilnærmet riktig. Dette må bety at du gjennom ditt virke som produsent med platebransjen har bidratt til å sende musikk ut til de aller fleste deler av vårt land. Således har ditt virke hatt nasjonal betydning. Spesielt må det understrekes at du gjennom ditt virke har bidratt sterkt til å fremme norsk produksjon og norske tekster. Du har gitt ut flere hundre produksjoner med kjente eller mindre kjente norske artister, som nesten alle har sunget på morsmålet i en palett av dialekter. Dette har våre landsmenn utvilsomt satt pris på. Blant de mange artister som har bidratt til denne musikalske velstand er det vanskelig å peke ut noen enkelte, men det må allikevel være lov å nevne artister som Øystein Sunde, Hellbillies ,DDE, Ole Ivars og ikke minst herrene Myhre og Børretzen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.