NRK Meny
Normal

Grufulle grøss rett i øret

Radioteatrets påskegave var bl.a seks korte grøss, som podkast eller streaming. Du finner dem her!
2011: Skal det være et lite grøss?

Grøss
Foto: Coulorbox.com

Grøsserne er et resultat av at lytterne selv har sendt inn manus til Radioteatrets grøsserkonkurranse. De beste er nå produsert med kjente skuespillere bak mikrofonen og med profesjonelle lyddesignere bak spakene i studio.

Grøsserne har titler som «Med kjærlighet og varme», «Vår beste kunde», «Stjerneskudd», «Kelner», «Forfulgt» og «Av jord er du kommet».

Alle er på rundt 6-8 minutter.

Hør dem her eller last ned

- Publikum er tydeligvis glade i kannibalhistoriene. Vi hadde noen i fjor, og de kom i år også. Jeg synes folk er flinke til å tenke ut temaer og de lager grøss ut av de merkeligste situasjoner. Jeg hadde aldri greid å finne på alt dette selv, forteller produsent og krimsjef Else Barratt-Due.

Skuespillerne hun har brukt er solide og kjente navn. Eindride Eidsvold, Trond Fausa Aurvåg, Stig Henrik Hoff, Ingar Helge Gimle, Cecilie Mosli, Svein Tindberg, Iram Haq og Marian Saastad Ottesen er bare noen av dem.

- De synes dette er artig. Her kan de ta ting helt ut i klisjeene, de elsker det og synes det er kjempemorsomt, sier Barratt-Due.

Grøsserne ligger ute på nettet i et år. Du kan både laste dem til ned på mP3-spilleren eller mobilen din, eller så kan du bruke PC-en til å høre dem i nett-tv.

Stor suksess

Det er andre gang Radioteatret lager minigrøss av denne typen. Første gang var i fjor, da 37 000 nedlastinger bare i november og desember var et tydelig bevis på at lytterne liker å få et grøss i ny og ne.

- Vi har fortsatt der vi slapp sist. Folk har tydeligvis skjønt hva det handler om når de skriver grøssere, det er rett og slett grobunn for grøssere hos folk, mener en veldig fornøyd Barratt-Due, som håper at mange vil glede seg over de korte skrekkhistoriene i påsken.

Flere kulturnyheter