Grillet tunfiskbiff med thaisaus og melonsalat
4 tunfiskfileter à ca 150 g
Thaisaus:
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
2 ss sesamolje
2 ss limesaft
1 ss sesamfrø
2 vårløk
2 tomater
hakket frisk koriander
Melonsalat:
1/2 Galia melon
1 avokado
1 eple
3 ss limesaft
2 ss olivenolje
1/2 ss sesamolje
Kutt melon, avokado og eple i terninger. Bland det sammen og tilsett limesaft, oliven- og sesamolje.
Visp sammen alle ingrediensene til thaisausen og varm den forsiktig. Sausen bør ikke koke.
Kutt vårløken i tynne skiver og legg skivene i iskaldt vann. Del tomatene i fire, fjern kjernen og kutt tomatkjøttet i terninger.
Gni tunfiskfiletene inn med litt olje, og krydre med salt og pepper. Grill dem i en varm grillpanne, ca. 2 minutter på hver side.
Ta vårløken opp av vannet og la den renne av seg på papir.
Fordel vårløk og tomatterninger over fisken og dryss med hakket, frisk koriander.
Del gjerne tunfiskbiffene i to, og anrett med varm saus og melonsalat.