2 pers.
2 skiver landbrød, focaccia eller annet godt brød
1 rødløk, i tynne skiver
2 ss smør
1 ts sukker
1 1/2 ss sherryeddik
300-400 g kantareller eller blandet skogsopp, renset og vasket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss gressløk, finhakket
2 ferske egg
1/2 dl hvitvinseddik
7 1/2 dl vann
smør til steking
salt og pepper
Grill skiver av brød i en grillpanne eller under grill.
Fres løkskivene i smør, tilsett sukker og stek til løken er myk og gyllenbrun under stadig omrøring.
Tilsett sherryeddik og fres videre et par minutter. Smak den karamelliserte løken til med salt og pepper.
Stek soppen i smør. Tilsett hvitløk og gressløk, og smak til med salt og pepper.
Kok opp vannet. Ha hvitvinseddik i en liten bolle og tilsett eggene. La eggene ligge 2 minutter i eddiken.
Hell eddik og egg forsiktig over i det kokende vannet.
Rør forsiktig rundt en gang slik at hviten samler seg rundt plommen.
Reduser varmen og la eggene trekke i 3 minutter. Ta dem forsiktig opp med en hullsleiv.
Fordel karamellisert løk og sopp på brødskivene. Legg et egg på toppen og dryss over litt maldon salt.
Pynt med gressløk.
Hvis posjert egg ikke er noe for deg kan du godt steke et speilegg.