Grieg, minutt for minutt

Oppsummert

På denne sida kan du kome med kommentarar og spørsmål om Grieg minutt for minutt. Grieg-eksperten Erling Dahl jr. er klar til å svare på dine spørsmål. Du kan også kontakte oss på sosiale medium under emneknaggen #nrkgrieg.

Laster nettmøte, vennligst vent...
 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.

 • 595.000 så Grieg-sendingen

  Seertallene for «Grieg - minutt for minutt» viser at 595.000 var innom sendingen i løpet av fredag og lørdag. Inkludert reprisene søndag så 672.000 verdens lengste Grieg-konsert. Mest sett var den siste delen fra Opus 74 lørdag kveld.

  Grieg minutt for minutt
 • Takk for alt

  Verdas lengste Grieg-konsert er ferdig. Takk for alle som vart med på følget. Og tusen takk til deg, Edvard Grieg!

 • Bryllupsdag på Troldhaugen

  Brudeparet Mats Olsen Holberg og Siri Elisabeth Olsen Holberg tok like greit bryllaupsfesten på Troldhaugen, passande nok med «Bryllupsdag på Troldhaugen» som bakgrunnsmusikk.

 • Se Solveigs sang på Nordåsvatnet

  Grieg minutt for minutt nærmer seg slutten. Her kan du se Annika Beiness synge «Solveigs sang», like utenfor Troldhaugen i Bergen.

  Annika Beinnes synger Solveigs sang i båten "Babben"
Annika Beinnes synger Solveigs sang i båten "Babben"

Kulturstrøm

 • Ukjent Rembrandt i Sverige?

  Kunsthistoriker og konservator Anna Bronzoni Catellani er sikker i sin sak: Et angivelig selvportrett av Rembrandt som befinner seg i Sverige er ekte. – All teknisk analyse tilsier at dette er malt av mesteren selv, sier hun til Sveriges Radio. I så fall er det verdt flere titalls millioner kroner.

 • Sparket dirigent inn i varmen

  Italienske Daniele Gatti ble sparket på dagen i et av verdens ledende symfoniorkestre, Concertgebouw i Amsterdam etter anklager om seksuell trakassering. Nå har to av hans dirigentvenner invitert ham inn i varmen igjen. Ifølge SlippedDisc har Mariss Jansons invitert ham til å dirigere Bayersk Radio Symfoniorkster, mens Valery Gergiev har invitert ham til St. Petersburg.

  Daniele Gatti
  Foto: STUART RAMSON / AP
 • Kanye West i Uganda

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, er i Uganda for å ferdigstille sitt kommende album «Yandi». Den særegne artisten har nå lagt ut en video på Twitter, der han under overskriften «Spaceship calling Earth» hilser fra noe han kaller 3 Dome Uganda. Ifølge sørafrikanske Times har mange spekulert i at det kan dreie seg om et popup-studio (NTB).

  Kanye West
  Foto: Eduardo Munoz / Reuters