Dette trenger du:
800 g gresskar
100 g Fourme d'ambert, mild blåmuggost
50 g smør
1 dl creme fraiche
1 dl fløte
salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Skjær av skallet på gresskaret og fjern frøene. Kutt kjøttet i små biter.
Fres gresskarbitene i smøret, senk varmen, legg på lokk og la det syde i 5-10 minutter. Tilsett 2 dl vann og la det putre 20 minutter til under lokk. Kjør de møre gresskarbitene til jevn pure i en hurtigmikser. Tilsett fløte, creme fraiche, salt og pepper.
Kok suppen opp på nytt. Anrett suppen i varme dype tallerkener og legg i tynne skiver med Fourme d'Ambert. La osten smelte litt før servering og pynt med frisk kjørvel. Grillet eller toastet brød er godt til.
Tips:
Fourme d'Ambert kan erstattes med en annen mild blåmuggost, eller du kan prøve med chevre.
Kokke-Lise