NRK Meny
Normal

Greier hun seks tiår på topp?

Cher har toppet minst en av Billboardlistene i hvert av de siste fem tiårene. Nå ventes det at hun med singelen «You haven`t seen the last of me» kan gjøre det igjen.

Cher på premieren for filmen «Burlesque»

Cher på premieren for filmen «Burlesque». Nå ventes det at hun med singelen fra filmen skal toppe Billboard-listen nok en gang.

Foto: Markus Schreiber / Ap

Cher ankommer MTV Video Music Awards 2010

Cher ankommer MTV Video Music Awards 2010. Vil 2011 bli året artisten igjen topp en Billboard-liste?

Foto: MARK RALSTON / Afp
Sonny and Cher

Sonny & Cher fikk i 1965 sin største hit med «I Got You Babe».

Foto: AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med singelen «You haven`t seen the last of me» klatrer Cher stadig oppover på Billboardlisten for Dance/Club. Denne uka ligger hun på en andreplass på lista, slått bare av Katy Perry med sin «Firework».

Golden Globe

Låta er originalt skrevet av Diane Warren og er med på soundtracket til filmen Burlesque, hvor Cher sammen Christina Aguilera innehar to av hovderollene. I natt vant sangen en Golden Globe for beste filmlåt.

Og med en stor filmpris i lomma, ventes det nå at Cher vil toppe neste ukes liste. Om det skulle skje, vil det bli det sjette tiåret artisten topper en Billboardliste, melder Music-news.

Sonny & Cher

I 1965 fikk hun, sammen med sin daværende ektemann Sonny Bono, sin første nummer en med «I Got You Babe» i pop- og folkrock-duoen Sonny & Cher.

Ekteskapet gikk i oppløsning i 1974, men Cher beviste allerede før den tid at hun greide å stå på egne ben.

Ved siden av duoen, satset de begge på solokarrierer. I 1971 fikk hun sin første hit alene med «Gypsies, Tramps & Thieves».

Eldste kvinne på Hot 100-lista

På 80-tallet ble «If I Could Turn Back Time» artistens største hit. Også den ble skrevet av Diane Warren.

I 1999 ble hun den eldste kvinne (52 år og 9 mnd) som har toppet den eksklusive Hot 100-lista. Da med albumet «Believe». Siden har hun tre ganger toppet Dance/Club-listen dette århundret. Nå ventes den fjerde i nok et nytt tiår.

De eneste som har klart noe lignende er the Isley Brothers som har greid å toppe albumlista seks tiår på rad.

Dette er superstjernens listetopper opp gjennom årene:

1960-tallet:

 • «I Got You Babe» (Sonny & Cher) (1965)

1970-tallet:

 • «All I Ever Need is You» (Sonny & Cher) (1971)
 • «Gypsies, Tramps & Thieves» (1971)
 • «Half-Breed» (1973)
 • «Dark Lady» (1974)

1980-tallet:

 • «After All» (Cher & Peter Cetera) (1989)
 • «If I Could Turn Back Time» (1989)

1990-tallet:

 • «Believe» (1999)
 • «Strong Enough» (1999)
 • «All or Nothing» (1999)
 • «Dov'Ã l'amore » (1999)

2000-tallet:

 • «Song for the Lonely» (2002)
 • «A Different Kind of Love Song» (2002)
 • «When the Money's Gone» (2003)

Og nå mulig...
2010-tallet:

 • «You Haven't Seen the Last of Me» (2011)

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.