Greibrokk om regidebuten: – Føler meg stolt

I kveld får Aasne Vaa Greibrokk sin regissørdebut med filmen «Alt det vakre».

Alt det vakre

PREMIERE: Onsdag kveld hadde filmen «Alt det vakre» førpremiere. Det er Aasne Vaa Greibrokks regissørdebut. Her Preben Hodneland og Isabel Beth Toming som David og Sarah.

Foto: Norsk filmdistribusjon/Motlys AS

I kveld er det førpremiere på kjærlighetsfilmen «Alt det vakre», som markerer regissørdebuten til Aasne Vaa Greibrokk fra Bodø.

Aasne Vaa Greibrokk

DEBUT: Aasne Vaa Greibrokk debuterer som regissør med filmen «Alt det vakre».

Foto: Caroline Ramnæs / Norsk filmdistribusjon/Motlys AS

Filmen, som Greibrokk også har skrevet manuset til sammen med Hilde Susan Jægtnes, tar om et fundamentalt spørsmål i livet; Hvorfor er det så vanskelig å elske et annet menneske?

– Det har jeg nok ikke funnet noe svar på, men det var det jeg ønsket å finne ut med denne filmen, sier Greibrokk til NRK, der hun var dagens gjest på Dagsrevyen.

Nå som filmen endelig er klar for det store lerretet, er hun mer stolt enn nervøs for hvordan den vil bli mottatt av publikum.

– Jeg skal ikke si jeg ikke er nervøs, men i kveld føler jeg meg stolt og vil feire med dem som har vært med å lage filmen, sier hun.

Fire akter

«Alt det vakre» er en kjærlighetsfilm som handler om David og Sarah og deres 30 år lange historie som par. Fra stormforelskelsen i 20-årene til den vanskeligere tiden senere i forholdet.

Gjennom fire akter får publikum et innblikk i livene deres når de er 23, 33, 43 og 53 år gamle.

Greibrokk sier hun på denne måten ønsket å formidle hvordan parforhold kan forandre seg over tid.

– Jeg tror at når man lever i et parforhold over lengre tid, så vil balansen kunne skifte. Forholdet er alltid i bevegelse. Man skulle sikkert ønske at det var bastant, at man alltid var der det er godt å være, men min erfaring er at det beveger seg og det tror jeg gjør det veldig utfordrende for mange.

Åtte skuespillere

Det er åtte forskjellige skuespillere som skildrer David og Sarah.

Sarah og David spilles av Isabel Beth Toming og Preben Hodneland som 23-åringer, Marte Germaine Christensen og Emil Johnsen som 33-åringer, Andrea Bræin Hovig og Kristoffer Joner som 43-åringer og Ann Elenora Jørgensen og Magnus Krepper som 53-åringer.

På spørsmål om hvordan Greibrokk klarte å få med seg slike kjente navn, så var svaret nettopp det at hun er fersk.

– Min erfaring er at skuespillere elsker jobben sin og ønsker å jobbe. Jeg ga dem manuset og de ble tent. Kristoffer Joner sa at ungfolk er ekstra gøy, for man vet aldri hvor de sparker. At det å jobbe med noen som kommer rett ut fra filmskolen er spennende, sier hun.

«Alt det vakre» har altså førpremiere onsdag kveld og kinopremiere fredag.

Kulturstrøm

  • Operaen i Paris åpnet etter streik

    Lørdag åpnet operaen i Paris igjen dørene. Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett. Streiken har kostet operaen mange millioner i tapte inntekter.