Green Day-vokalist skal redde egen musikal

Billy Joe Armstrong går selv inn i en av hovedrollene for å få skaffe penger i kassa til dårlig besøkt Broadway-musikal.

Billy Joe Armstrong fra Green Day med musikalskuespillere
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Green Day-musikalen "American Idiot", som er basert på gruppas konseptalbum ved samme navn, har tross gode kritikker ikke klart å tiltrekke seg så store publikumsmengder som ønsket, skriver Rolling Stone.

Green Day/Foxboro Hot Tub

Green Day, bestående av Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool, har skrevet musikken til 'American Idiot', men ingen av dem har før nå deltatt i selve forestillingen.

Foto: ADRIAN WYLD / AP

Forestillingen gikk i april til Broadway etter en prøveperiode på Berkeley Repertory Theater i 2009.

Stor salgsøkning

Selv om bandet selv ikke er delaktige på scenen, har vokalist og tekstforfatter Bille Joe Armstrong flere ganger gått inn for å skape større oppmerksomhet rundt musikalen.

Da han en uke i månedsskiftet september-oktober gikk inn som vikar i en av hovedrollene, som karakteren St. Jimmy, gikk bruttoinntektene opp med 127 prosent.

Nå har produsentene og regissør Michael Mayer annosert at Armstrong vil gjøre ytterligere 50 opptredener i januar og februar, noe som nok vil sørge for at Green Days dedikerte tilhengerskare vil stå i kø for billetter.

Se Green Day snakke om punk på Broadway:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Naturlig innpass

Karakteren St. Jimmy utgjør i musikalen en dårlig innflytelse på den punkete hovedpersonen Jesus of Suburbia (spilt av John Gallagher Jr.).

Billy Joe Armstrongs replikker er ikke mange, men 38-åringen skal visstnok ha sklidd naturlig inn i koreografien og gitt strålende fremførelser av hans egne sanger “Homecoming”, “She’s a Rebel”, “Last Night on Earth”, og hiten “Know Your Enemy".

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter