NRK Meny
Normal

Green Day-vokalist skal redde egen musikal

Billy Joe Armstrong går selv inn i en av hovedrollene for å få skaffe penger i kassa til dårlig besøkt Broadway-musikal.

Billy Joe Armstrong fra Green Day med musikalskuespillere
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Green Day-musikalen "American Idiot", som er basert på gruppas konseptalbum ved samme navn, har tross gode kritikker ikke klart å tiltrekke seg så store publikumsmengder som ønsket, skriver Rolling Stone.

Green Day/Foxboro Hot Tub

Green Day, bestående av Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool, har skrevet musikken til 'American Idiot', men ingen av dem har før nå deltatt i selve forestillingen.

Foto: ADRIAN WYLD / AP

Forestillingen gikk i april til Broadway etter en prøveperiode på Berkeley Repertory Theater i 2009.

Stor salgsøkning

Selv om bandet selv ikke er delaktige på scenen, har vokalist og tekstforfatter Bille Joe Armstrong flere ganger gått inn for å skape større oppmerksomhet rundt musikalen.

Da han en uke i månedsskiftet september-oktober gikk inn som vikar i en av hovedrollene, som karakteren St. Jimmy, gikk bruttoinntektene opp med 127 prosent.

Nå har produsentene og regissør Michael Mayer annosert at Armstrong vil gjøre ytterligere 50 opptredener i januar og februar, noe som nok vil sørge for at Green Days dedikerte tilhengerskare vil stå i kø for billetter.

Se Green Day snakke om punk på Broadway:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Naturlig innpass

Karakteren St. Jimmy utgjør i musikalen en dårlig innflytelse på den punkete hovedpersonen Jesus of Suburbia (spilt av John Gallagher Jr.).

Billy Joe Armstrongs replikker er ikke mange, men 38-åringen skal visstnok ha sklidd naturlig inn i koreografien og gitt strålende fremførelser av hans egne sanger “Homecoming”, “She’s a Rebel”, “Last Night on Earth”, og hiten “Know Your Enemy".

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller