NRK Meny
Normal

Green Day-vokalist skal redde egen musikal

Billy Joe Armstrong går selv inn i en av hovedrollene for å få skaffe penger i kassa til dårlig besøkt Broadway-musikal.

Billy Joe Armstrong fra Green Day med musikalskuespillere
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Green Day-musikalen "American Idiot", som er basert på gruppas konseptalbum ved samme navn, har tross gode kritikker ikke klart å tiltrekke seg så store publikumsmengder som ønsket, skriver Rolling Stone.

Green Day/Foxboro Hot Tub

Green Day, bestående av Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool, har skrevet musikken til 'American Idiot', men ingen av dem har før nå deltatt i selve forestillingen.

Foto: ADRIAN WYLD / AP

Forestillingen gikk i april til Broadway etter en prøveperiode på Berkeley Repertory Theater i 2009.

Stor salgsøkning

Selv om bandet selv ikke er delaktige på scenen, har vokalist og tekstforfatter Bille Joe Armstrong flere ganger gått inn for å skape større oppmerksomhet rundt musikalen.

Da han en uke i månedsskiftet september-oktober gikk inn som vikar i en av hovedrollene, som karakteren St. Jimmy, gikk bruttoinntektene opp med 127 prosent.

Nå har produsentene og regissør Michael Mayer annosert at Armstrong vil gjøre ytterligere 50 opptredener i januar og februar, noe som nok vil sørge for at Green Days dedikerte tilhengerskare vil stå i kø for billetter.

Se Green Day snakke om punk på Broadway:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Naturlig innpass

Karakteren St. Jimmy utgjør i musikalen en dårlig innflytelse på den punkete hovedpersonen Jesus of Suburbia (spilt av John Gallagher Jr.).

Billy Joe Armstrongs replikker er ikke mange, men 38-åringen skal visstnok ha sklidd naturlig inn i koreografien og gitt strålende fremførelser av hans egne sanger “Homecoming”, “She’s a Rebel”, “Last Night on Earth”, og hiten “Know Your Enemy".

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp