Green Day-vokalist skal redde egen musikal

Billy Joe Armstrong går selv inn i en av hovedrollene for å få skaffe penger i kassa til dårlig besøkt Broadway-musikal.

Billy Joe Armstrong fra Green Day med musikalskuespillere
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Green Day-musikalen "American Idiot", som er basert på gruppas konseptalbum ved samme navn, har tross gode kritikker ikke klart å tiltrekke seg så store publikumsmengder som ønsket, skriver Rolling Stone.

Green Day/Foxboro Hot Tub

Green Day, bestående av Billy Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool, har skrevet musikken til 'American Idiot', men ingen av dem har før nå deltatt i selve forestillingen.

Foto: ADRIAN WYLD / AP

Forestillingen gikk i april til Broadway etter en prøveperiode på Berkeley Repertory Theater i 2009.

Stor salgsøkning

Selv om bandet selv ikke er delaktige på scenen, har vokalist og tekstforfatter Bille Joe Armstrong flere ganger gått inn for å skape større oppmerksomhet rundt musikalen.

Da han en uke i månedsskiftet september-oktober gikk inn som vikar i en av hovedrollene, som karakteren St. Jimmy, gikk bruttoinntektene opp med 127 prosent.

Nå har produsentene og regissør Michael Mayer annosert at Armstrong vil gjøre ytterligere 50 opptredener i januar og februar, noe som nok vil sørge for at Green Days dedikerte tilhengerskare vil stå i kø for billetter.

Se Green Day snakke om punk på Broadway:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Naturlig innpass

Karakteren St. Jimmy utgjør i musikalen en dårlig innflytelse på den punkete hovedpersonen Jesus of Suburbia (spilt av John Gallagher Jr.).

Billy Joe Armstrongs replikker er ikke mange, men 38-åringen skal visstnok ha sklidd naturlig inn i koreografien og gitt strålende fremførelser av hans egne sanger “Homecoming”, “She’s a Rebel”, “Last Night on Earth”, og hiten “Know Your Enemy".

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney
  • Antirasist-håndbok slår an

    Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.