NRK Meny
Normal

Gorgonzola-fylte koteletter

På høstmørke ettermiddager og kvelder er det ingenting bedre enn å sitte inne med god mat og drikke. Gjør onsdagen til en fest, og lag Kokke-Lises gorgonzola-fylte koteletter med plommesalat til.

Gorgonzolafylte koteletter
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

 

4 tykke koteletter

4 tykke skiver blåmuggost

1 stort egg, sammenpisket

3 ss hvetemel

2 dl brødrasp

5 plommer

3 vårløker

2 ss hakket persille, kan sløyfes

2 ss olivenolje

1 ss balsamicoeddik

blandet salat, gjerne ruccola el. mini-salat

salt og kvernet pepper

smør og olje til steking

 

Fremgangsmåte:

 

Bruk en skarp kniv og lag en lomme i koteletten.Trykk osteskiven godt inn i lommenKrydre koteletten og vend den først i mel, så i egg og til slutt i brødrasp.Stek de fylte, panerte kotelettene i en blanding av smør og olje.

Del plommene og ta ut steinen.Varm plommene i stekepannen sammen med olivenolje og balsamicoeddik.Ha plommene og sjyen over i en bolle. Tilsett snittet vårløk, persille, salt og kvernet pepper.

Vend inn salatbladene og evt. rester av blåmuggosten.Råstekte poteter smaker godt til.

 

Tips.

Istedenfor plommesalat kan du servere frest spinat og stekte pærebåter.