Til fire personer trenger du:
4 tykke koteletter
4 tykke skiver blåmuggost
1 stort egg, sammenpisket
3 ss hvetemel
2 dl brødrasp
5 plommer
3 vårløker
2 ss hakket persille, kan sløyfes
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
blandet salat, gjerne ruccola el. mini-salat
salt og kvernet pepper
smør og olje til steking
Fremgangsmåte:
Bruk en skarp kniv og lag en lomme i koteletten.Trykk osteskiven godt inn i lommenKrydre koteletten og vend den først i mel, så i egg og til slutt i brødrasp.Stek de fylte, panerte kotelettene i en blanding av smør og olje.
Del plommene og ta ut steinen.Varm plommene i stekepannen sammen med olivenolje og balsamicoeddik.Ha plommene og sjyen over i en bolle. Tilsett snittet vårløk, persille, salt og kvernet pepper.
Vend inn salatbladene og evt. rester av blåmuggosten.Råstekte poteter smaker godt til.
Tips.
Istedenfor plommesalat kan du servere frest spinat og stekte pærebåter.