Hopp til innhold

Gøran favoritt før finalen

Fredag er det klart for den store finalen i Mesternes Mester. Resultatene så langt i konkurransen er klare: Gøran Sørloth ligger best an. Men hva mener de andre deltakerne?

Gøran Sørloth jubler over seier i Mesternes Mester
Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

- Jeg syns det er helt fortjent at Stian, Gøran og Dag Otto står i finalen, og jeg syns alle tre hadde fortjent seieren, det mener jeg helt oppriktig, sier Berit Aunli.

- Hun er like dum som meg

Hilde Gjermundshaug Pedersen og Stian Grimseth

- Når hun er like dum som meg og velger Stian i nattesten, er det hennes egen feil at hun ikke er i finalen, sier Cathrine Roll-Matthiesen om Hilde GP.

Foto: Skjermdump: / NRK

Berit får full støtte av Cathrine Roll-Matthiesen.

- Det er helt fortjent at disse tre er i finalen. Jeg håpet jo at Hilde ville klare det, men når hun er like dum som meg og velger Stian i nattesten, så er det hennes egen feil, sånn er det med den saken, sier Cathrine lett ironisk.

Håndballspilleren er rask med å legge til at hun likevel ikke ville valgt annerledes i dag.

- Jeg ville ikke klart å se dem i huset i øynene hvis jeg hadde valgt annerledes, så jeg mener fortsatt at jeg gjorde det rette, forklarer hun.

I morgen kl. 12 stiller Dag Otto. Gøran og Stian til nettmøte. Send inn spørsmål her:

Send inn spørsmål til finalistene i Mesternes Mester

Ole: - Jeg kunne vært i finalen

Ole Klemetsen og Stian Grimseth i Mesternes Mester

- Jeg tror jeg kunne vært i finalen, mener Ole Klemetsen.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

- Jeg har sett alle episodene på TV, og en del av øvelsene som har vært etter at jeg forlot Spania er 100% min type øvelser, så jeg savner å være med, forteller Ole Klemetsen.

- Jeg tror jeg hadde hengt med i finalen om jeg ikke hadde måttet reise, mener den tidligere bokseren.

Ole måtte som kjent avbryte sitt opphold i Spania på grunn av sin fars dødsfall.

Les: - Alt jeg kan har jeg lært av ham!

Tallenes tale

En oppsummering av resultatene så langt i Mesternes Mester viser følgende:

Tar vi ikke med lagseieren i program 1, og konkurransen ”nøkkeljakten" i prog 2 – der tre personer ble dømt til delt seier, har Gøran Sørloth havnet på førsteplass sammenlagt i tre programmer. Dag Otto har 1 sammenlagtseier og Stian ingen. (Men hadde likevel immunitet i prog 2. pga ”nøkkeljakten”) Ingen av de tre har havnet på sisteplass sammenlagt.

Til sammen har gutta vært med på 21 konkurranser. Gøran leder også enkeltøvelsene med 6 førsteplasser (+ 1 lagseier), Dag Otto har 4 førsteplasser (+ 2 lagseire) og Stian 2 førsteplasser (+2 lagseire). Likevel er Stian den eneste av alle utøverne med kun én sisteplass i enkeltøvelsene.

Se alt om resultatene i Mesternes Mester her: Her er resultatene!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Finaleøvelse i Mesternes Mester - "Donkey kong"

Ikke for dem med høydeskrekk! Fra en av finaleøvelsene.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Ove Aunli burde vunnet!


- Jeg hadde nok Gøran og Dag Otto som vinnerfavoritter da jeg forlot Mesternes mester, forteller Berit Aunli.

Stian Grimseth

Underdog: Stian Grimseth?

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Men jeg er ikke overrasket over at Stian er med fortsatt. Han har en utrolig vilje, og veldig guts.

- Fra dag én var jeg sikker på at Dag Otto ville vinne, mener Cathrine Roll-Matthiesen.

- Det var jeg helt sikker på. Han var den som taklet det meste best. Ikke minst etter svømmebassenget i program to, da konkurransen måtte avblåses. Gøran kan miste hodet når det renner på. Dag Otto er mer rolig.

Cecilie Brinck Rygel og Ole Klemetsen holder begge en knapp på Gøran.

- Spør du hvem som fortjener å vinne, så er mitt svar Ove Aunli, sier Klemestsen.

- Men hvis jeg skulle tippet da jeg forlot programmet, vill jeg nok sagt Gøran. Han er så allsidig. Likevel har han skuffet i noen øvelser, bla. i ”melkesyre” der deltakerne skulle stå med 90% vinkel i knærne opp mot en vegg. Gøran er jo fotballspiller og har sterke lår – jeg var helt sikker på at han skulle vinne. Så var han den første til å gå!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- De er noen smartinger

Dag Otto Lauritzen, Gøran Sørloth og Stian Grimseth
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

De utslåtte deltakerne er fulle av lovord om sine tidligere motkonkurrenter. Selv om oppfatningen av dem har endret seg litt etter at de kom hjem fra Spania.

- De er noen luringer alle tre. Og de har nok vært mer taktisk lure enn det jeg hadde inntrykk av da vi var der nede, forteller Cathrine Roll-Matthiesen.

- Stian er en ulv i fåreklær. Han ser snill og god ut, men han er en ulv når det må til. Gøran er en typisk lagspiller. Han liker å score og stå foran, men er avhengig av å ha gode folk rundt seg for å lykkes. Dag Otto er også en luring, han kommer langt med sjarm og overlevelsesinstinkt. For det har han definitivt. Dag Otto kunne vært med på en polfarerekspedisjon, han bare elsker at det gjør vondt i hele kroppen.

- Men de er blide og kjekke gutter alle tre, og det er fullt fortjent at de er i finalen, avslutter hun.

Hvem tror du vinner? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober