Hopp til innhold

Google sier unnskyld

Google har bedt Indias statsminister om unnskyldning fordi han dukket opp på en liste over verdens ti mest kriminelle.

Narendra Modi

BLANT VERSTINGER: Indias statsminister Narendra Modi

Foto: Stringer / Reuters

– Vi er lei oss for enhver misforståelse eller forvirring dette kan ha skapt, heter det i en uttalelse fra nett-giganten.

Men Google har, ifølge BBC, ingen forklaring på hvorfor Narenda Modi dukker opp på denne listen, sammen med den tidligere amerikanske presidenten George Bush og Libyas Muammar al-Gaddafi.

– Ikke vår mening

Sanjay Dutt

BOLLYWOOD: skuespiller Sanjay Dutt er også på listen

Foto: RAJESH NIRGUDE / Ap

– Det bekymrer oss, og gjenspeiler ikke Googles meninger. Men noen ganger kan et søk få overraskende resultater, sier selskapet i uttalelsen.

Google tror en av årsakene kan være at en engelsk avis har publisert et bilde av den indiske statsministeren med feilaktige opplysninger.

Blant andre indere som dukker opp på listen er Bollywood- skuespiller Sanjay Dutt og gangsterleder Dawood Ibrahim.

Google rykket ut med unnskyldningen etter at flere indiske politikere og kommentatorer gjorde oppmerksom på tabben i sosiale medier.

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.