Google 10 år

I september 2008 er det 10 år siden Google startet sin virksomhet i en garasje i Silicon Valley. Kurer prøver å finne ut hvordan selskapet har fått den posisjonen det har i dag, og sjekker om det er tegn til storfeiring i Googles lokaler i Trondheim.

Google
Foto: MICHAEL GOTTSCHALK / AFP

Hør Kurer 111: Google 10 år

I innslaget om Google møter du blant andre Knut Magne Risvik, sjef for Googles forsknings- og utviklingsavdeling i Trondheim.

Gisle Hannemyr og Eirik Solheim gir oss sin vurdering av selskapet og hvordan det har blitt så stort og viktig.

Hannemyr er forsker og universitetslektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, og Eirik Solheim er medieutvikler i NRK og hovedmannen bak bloggen NRKbeta (du kan jo legge en link her, PK?)

Medieprat om økonomi

I siste halvdel av programmet skal Kurers mediepratere snakke om økonomien i norske mediebedrifter.

Denne uka er det Tanja Storsul og Hilde Sandvik som gir dere et innblikk i hvorfor mange medier må gjennomføre nedskjæringer og kutte antall ansatte.

Tanja Storsul er førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Hilde Sandvik er debattredaktør i Bergens Tidende.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.