NRK Meny
Normal

Kjendiser godtar telefonavlytting-forlik

19 av de britiske kjendisene som fikk telefonene sine hacket og avlyttet av News of the World, har inngått forlik med aviseierne.

Jude Law og Sienna Miller

Jude Law har inngått forlik med News Corp i avlyttingsskandalen. Sienna Miller er derimot blant kjendisene som velger å trekke selskapet for retten.

Foto: MAX NASH / AP

Jude Law, Sadie Frost og Ashley Cole er blant profilene som har blitt enige med News Corp om erstatningssummer av forskjellig størrelse etter telefonavlyttingsskandalen.

Jude Law har fått utbetalt 130.000 pund, som tilsvarer vel 1,2 millioner kroner fra News International. melder BBC. Hans ekskone Sadie Frost har fått en erstatningssum på 50.000 pund, vel 460.000 kroner.

Rupert Murdochs mediekonsern eide blant annet News of the World,.

Storbritannias tidligere visestatsminister John Prescott har fått 40.000 pund, vel 370.000 kroner. Ifølge Sky News godtok Labour-politikeren Chris Bryant 30.000 pund, omrent 275.000 kroner.

Les også: 800 rammet av britisk telefonhacking

Resten går til sak

Størrelsen på utbetalingen til resten av stjernene er ikke kjent, men ifølge BBC kan de variere fra 6000 til over 100 000 pund per person, avhengig av hvor alvorlig avlyttingen var, og hvor mange artikler som ble skrevet på bakgrunn av opplysningene som kom frem.

Les også: Sienna Miller: Jeg ble spyttet på og forfulgt av paparazzier

Milly Dowler

News of the world hacket telefonen til drapsofferet Milly Dowler (13).

Foto: Ap

Les også: Privatetterforsker vil vitne mot News of the World

Også Dannii Minogue, Noel Gallaghers ekskone Meg Matthews og TV-personligheten Ulrika Jonsson er blant de som har blitt enige om forlik. Resten av de avlyttede stjernene, deriblant Sienna Miller, har bestemt seg for å ta saken hele veien til retten.

I høst ble det kjent at News Corp inngikk forlik med familien til drapsofferet Milly Dowler. Selskapet måtte betale 17 millioner kroner for å unngå rettssak etter å ha hacket seg inn på telefonen til 13-åringen mens hun fortsatt hadde status som savnet.

Les også: Også Daily Mirror kan ha avlytta telefonar