Hopp til innhold

Godt håp for Thomas

Foran et takknemlig, men kritisk publikum ville Jørn Hoel gi Thomas Brøndo et lynkurs i ydmykt publikumstekke.

Thomas Brøndbo og Jørn Hoel
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Ved å arrangere intimkonsert på Godthaab rehabiliteringssenter i Bærum, ønsket Jørn å teste ut Thomas i en intim setting - samtidig som pasientene fikk et hyggelig avbrekk i en krevende hverdag.

Ekspertpublikum

Thomas Brøndbo og Jørn Hoel

Thomas og Jørn øver intenst.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Jørn er veldig opptatt av å gi Thomas et så mangefasettert og bredt sammensatt treningsinnhold som mulig. Fra før av har han jobbet med utseende, uttrykk og uttale, men denne gangen var det de indre kvalitetene som skulle trimmes:

- Thomas har spilt mye for barn, men denne gangen ville jeg eksponere ham for et mer modent publikum og se hvordan han takler en tett konsertsituasjon, forklarer Jørn.

Det lå en helt krystallklar tanke bak valget av det uortodokse konsertstedet, og kontrasten til et trøndersk helgepublikum kan knapt bli større. Dessuten hadde Jørn et annet motiv med å velge seg et velvoksent publikum:

- Det er jo sånn at deltakerne skal få prøve seg på trenernes låter i denne runden. Da er det en fordel å ha et publikum som husker da mine låter kom og dermed så å si kan regnes som et kritisk ekspertpanel, poengterer han.

Intimt og ydmykt

Odd Pedersen, Jørn Hoel og Thomas Brøndbo

Odd Pedersen, Jørn Hoel og Thomas Brøndbo

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Å spille konsert i oppholdsrommet på Godthaab er så defintivt en intim affære, men Thomas så fram seg til oppgaven:

- Jeg har spilt på aldershjem før, men dette er et mer sammensatt publikum som har det til felles at de nettopp har kommet seg gjennom en krise i livet. Etter forrige helgs oppstyr er det godt å få møte et publikum som får fram all min ydmykhet.

Det ble mye virak rundt Thomas etter forrige helgs etappeseier, og Thomas møter mange på Godthaab som nikker og hilser - det er tydelig at Namsosingen har gjort inntrykk på folk:

- Ja det ble mye mediaoppstyr, og det er nesten skremmende å se hvor mye makt TV egentlig har. Det var mange som kikket etter meg og kommenterte hvordan jeg egentlig ser ut, både her i Oslo og hjemme i Namsos, sier den sindige trønderen.

Duell 

Etter konserten var både trener og elev kampklare til neste runde: Thomas skal møte dansebandet Sogns i et forrykende oppgjør mellom to uomtvistelige publikumsfavoritter.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.