Gode resultater for Nico & Vinz

I 2013 slo Nicolay Sereba og Vincent Dery gjennom med låten «Am I Wrong». I 2014 klatret de til en fjerdeplass på den amerikanske singellista Billboard Hot 100. Nå har stjernene nesten doblet inntekten.

Nico & Vinz på Sentrum Scene

STOR ØKNING: Nico & Vinz har tjent nesten dobbelt så mye i 2014 som i 2013.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Oslo-guttene Nico og Vinz har plateselskapet 5 Star Entertainment AS. I 2013 hadde firmaet 1,77 millioner kroner i inntekt. I 2014 dro firmaet inn 3,16 millioner kroner.

Nicolay Sereba og Vincent Dery eier firmaet sammen med manager og kompis Ammanuel Kidane.

Firmaets overskudd er på 511.059 kroner i år, mot 203.516 kroner i 2013. Det var E24 som først omtalte stjernenes årsregnskap.

Spilte for Obama

I tiden etter gjennombruddet har duoen blant annet turnert med r & b-stjernen Usher, samt spilt for den amerikanske presidenten. I fjor flyttet artistene til Los Angeles for å jobbe videre med musikken.

– 2014 har vært fantastisk med tanke på alt vi har opplevd, sett og lært. Vi har oppnådd flere av målene og drømmene våre og det er utrolig givende å se at musikken vår har blitt tatt så godt imot, skev duoen i et e-postintervju med NRK.no i desember i fjor.

Flere firmaer

Artistene har også hvert sitt private firma. Her er inntektene over tredoblet. Nicolay Sereba har firmaet S.O.D Music AS. Firmaet hans økte inntektene fra 297.833 kroner i 2013 til 1,02 millioner kroner i fjor.

Vincent Derys selskap, Kyillu, gikk fra å tjene 297.833 kroner i 2013 til 1,17 millioner kroner i 2014.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med manager Ammanuel Kidane.

Kulturstrøm

 • Kan se om noen er forelsket

  Det er nemlig ikke mulig å skjule, forteller Kari Bremnes til Kulturstripa om hvordan låten «Så fullt av ja» som kom ut i høst, ble til. – Jeg spilte den først for en venninne. Plutselig brast hun i gråt, forteller tekstforfatteren og musikeren.

  Kari Bremnes
 • Karpes egen konsertfilm

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av. Konserten er nå tilgjengelig i NRK TV.

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av.
 • Årets mest sette norske film

  260.000 kinogjengere har nå sett «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte det var jul». Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm (NTB).

  Snekker Andersen
  Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon