NRK Meny
Normal

God som gull

Dette er kaken som smelter på tungen, kaken som får deg til å lukke øynene og virkelig nyte smaken!  "Oreo dream" må du ikke gå glipp av!

Oreo Dream
Foto: NRK

Bunn:

350 g Oreo sjokoladekjeks

150 g usaltet smør, smeltet

Fyll:

400 g kremost naturell

3 dl fløte

200 g hvit sjokolade, smeltet

110 g sukker

1 ts vaniljesukker eller essens

2 plater gelatin

smeltet mørk sjokolade til pynt

Brita og Pål
Foto: NRK

Slik gjør du:

Kle en liten langpanne (18 x 25cm) med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen.

Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Bløt geltinplatene i kaldt vann.

Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem.

Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade Grovhakk resten av kjeksen og vend det inn i ostekremen.

Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over. Pynt med smeltet mørk sjokolade før servering.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).