Hopp til innhold

God natt, elskede

Terje Lyngmo er pianostemmer og stadig blakk. En dag faller han for fristelsen for å rappe et videokamera. Når han tester det filmer han et drap. Istedenfor å melde forbrytelsen til politiet, velger han å presse morderen for penger.

God natt, elskede

Disse møter du: Aslak Fuglevåg (Øyvind Blunck), Hilde Brundalen (Marte Engebrigtsen), Per Raglo (Stig Henrik Hoff), Terje Lyngmo (Gard Eidsvold) og Laila Svanøy (Linn Skåber).

Foto: Fredrik Arff / NRK

God natt, elskede i nett-tv

God natt, elskede (1:3)

God natt, elskede (2:3)

Lyngmo har imidlertid et større talent i å håndtere flygler enn drapsmenn. Han har verken tenkt over hvordan pengene skal leveres, eller at telefonkiosker har telefonnumre som vises på displayet når man ringer til en mobiltelefon...

Heldigvis viser det seg at morderen, eiendomsmegler Per Raglo, heller ikke er noen skarpskodd kriminell.

Raglo er sjef for sin kone Karins firma Raglo eiendom. Der samarbeider han tett og nært med den unge og vakre økonomisjefen, Hilde Brundalen.

Karin legger ikke skjul på at hun misliker den gode tonen mellom de to. Isfronten mellom Per og henne blir stadig kaldere, ikke minst på grunn av Karins gjentatte ydmykelser. Til slutt sprekker det for Per, og han drukner sin kone i badekaret.

Filmer drapet

Det han ikke vet, er at Terje Lyngmo akkurat er ferdig med å stemme naboens flygel, og nå tester ut det stjålne kameraet ute på verandaen. Når kameralinsen rettes mot Raglos badevindu sperrer Lyngmo øynene opp. Han skjønner at han er vitne til et mord.

Terje skjønner at han filmer et drap

Terje Lyngmo filmer drapet.

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Terjes første reaksjon er å melde ugjerningen til politiet. Men kameraet er et problem, han har jo ikke fått tak i det på ærlig vis. Så han velger å gjøre seg selv til dommer over Per, og presser ham for penger.

Per og Terje vikler seg inn i et stadig med komplisert spill, der den ene vil ha penger, den andre bevisene for sin egen ugjerning. Enklere blir det ikke når Lyngmo endelig får napp i sine tilnærmelser til jazzsangerinnen Laila Svanøy, og må skjule utpressingen av Raglo for henne.

Terje og Per får hjelp av at politifolkene som etterforsker saken kanskje ikke er av de skarpeste. Likevel begynner etterforskningen etterhvert å gi resultater. Men hvem greier å lure hvem?

Etterforskerne Arne Kolbjørnsen og Haakon Balke.

Politimennene Arne Kolbjørnsen /Anders Mordal) og Haakon Balke (Christian Greger Strøm).

Foto: Øystein Hillestad / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.