1/2 kg mandelpoteter
1 eggeplomme
150 g hvetemel
salt
Vask potetene og ha dem i en kjele. Dekk med kaldt vann og kok potetene til de er helt møre. Hell av vannet og damp potetene litt i kjelen.
Avkjøl, skrell og mos potetene, mens de fremdeles er varme. Bruk en potetpresse eller knus dem med en gaffel. Rør inn mel og eggeplomme, og smak massen til med salt. Trill ut 1-2 cm tykke pølser på et melet bakebord.
Del opp pølsene i ca 2 cm lange biter. Lag en fordypning på hver bit, eller, aller helst, la bitene få en ruglete overflate. Press en bit med tommelen mot en gaffel slik at de hules ut på ene siden og får stripemønster på den andre. Kok opp rikelig med saltet vann i en stor kjele.
Kok gnocchiene i 2-3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv. Vend dem gjerne med brunet smør, noen dråper sitron, hakket salvie og revet parmesan.
Gnocchiene kan serveres som en egen rett med tomatsaus,
bolognessaus, pesto eller stekt sopp med urter og revet sitronskall.
Gnocchiene kan også avkjøles direkte i kaldt vann og brukes senere. Stek dem gjerne gjene med litt smør, dryss over parmesan, og server dem ved siden av stekt kjøtt eller fisk.