NRK Meny
Normal

Glee banket Elvis-rekord

Den 50 år gammel rekorden til «Kongen» er knust med over 30 uker.

Glee ble beste komedie under Golden Globe

Gjengen fra Glee under Golden Globe hvor de vant prisen for beste komedie. Nå har de slått Elvis med 31 uker på å få 20 singler inn på topp 40-lista.

Foto: Valerie Macon / Scanpix/AFP

Elvis Presley

Elvis`50 år gamle rekord ble grundig slått av Glee-gjengen.

Foto: BETTMANN / REUTERS
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow sang Cee-Lo Greens «Fuck you» på tv-showet i november 2010.

Foto: Evan Agostini / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Musikalkomedie-programmet Glee er blitt svært populært siden første pilot av programmet ble vist i mai 2009. Settingen er lagt til high school i USA hvor en korgruppe er essensen i serien.

Programmet benytter seg ofte av gjesteskuespiller, som da Gwyneth Paltrow gjeste serien i november i fjor.

Banket Elvis

Nå har stjernene i tv-serien slått Elvis Presleys gamle rekord på den britiske singellista. I løpet av 57 uker har de greid og fått 20 topp 40 singler inn på listen, melder Digitalspy.

Fra januar i 2010 med Journeys ”Don`t Stop Believing” til forrige ukes ”Toxic” av Britney Spears, som de hadde satt av en spesialsending til, overtok de tronen fra Elvis.

Den tidligere rekorden til Elvis var på 88 uker fra 50-tallet.

- Superstjerner i den digitale æraen

Martin Talbot fra de offisielle britiske salgslistene for musikk, mener det er en stor bragd.

- Dette er fantastisk. Å være i samme klasse som Elvis Presley, faktisk, de har banket hans 50 år gamle rekord.

- Suksessen underbygger bare hvor populært tv-programmet er blitt. Det viser også hvordan den digitale nedlastingen har forandret brukernes forhold til musikk. Glee-skuespillerne er superstjerner i den digitale musikk-æraen, sier Talbot.

Legges ut på iTunes

Over to millioner Glee-singler er blitt solgt i Storbritannia, mens det på verdensbasis har passert 13 millioner. Dessuten har de solgt mer enn fem millioner album.

Sangene fra programmet legges ut for salg på iTunes i løpet av den samme uka som programmet vises på tv. Det er også blitt gitt en rekke med Glee-album.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3