Hopp til innhold

Glee banket Elvis-rekord

Den 50 år gammel rekorden til «Kongen» er knust med over 30 uker.

Glee ble beste komedie under Golden Globe

Gjengen fra Glee under Golden Globe hvor de vant prisen for beste komedie. Nå har de slått Elvis med 31 uker på å få 20 singler inn på topp 40-lista.

Foto: Valerie Macon / Scanpix/AFP

Elvis Presley

Elvis`50 år gamle rekord ble grundig slått av Glee-gjengen.

Foto: BETTMANN / REUTERS
Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow sang Cee-Lo Greens «Fuck you» på tv-showet i november 2010.

Foto: Evan Agostini / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Musikalkomedie-programmet Glee er blitt svært populært siden første pilot av programmet ble vist i mai 2009. Settingen er lagt til high school i USA hvor en korgruppe er essensen i serien.

Programmet benytter seg ofte av gjesteskuespiller, som da Gwyneth Paltrow gjeste serien i november i fjor.

Banket Elvis

Nå har stjernene i tv-serien slått Elvis Presleys gamle rekord på den britiske singellista. I løpet av 57 uker har de greid og fått 20 topp 40 singler inn på listen, melder Digitalspy.

Fra januar i 2010 med Journeys ”Don`t Stop Believing” til forrige ukes ”Toxic” av Britney Spears, som de hadde satt av en spesialsending til, overtok de tronen fra Elvis.

Den tidligere rekorden til Elvis var på 88 uker fra 50-tallet.

- Superstjerner i den digitale æraen

Martin Talbot fra de offisielle britiske salgslistene for musikk, mener det er en stor bragd.

- Dette er fantastisk. Å være i samme klasse som Elvis Presley, faktisk, de har banket hans 50 år gamle rekord.

- Suksessen underbygger bare hvor populært tv-programmet er blitt. Det viser også hvordan den digitale nedlastingen har forandret brukernes forhold til musikk. Glee-skuespillerne er superstjerner i den digitale musikk-æraen, sier Talbot.

Legges ut på iTunes

Over to millioner Glee-singler er blitt solgt i Storbritannia, mens det på verdensbasis har passert 13 millioner. Dessuten har de solgt mer enn fem millioner album.

Sangene fra programmet legges ut for salg på iTunes i løpet av den samme uka som programmet vises på tv. Det er også blitt gitt en rekke med Glee-album.

Kulturstrøm

 • Deler av Twitters kildekode lekket på nettet

  Utdrag av Twitters kildekode har blitt lekket på nettet, og det Elon Musk-eide selskapet leter nå etter den ansvarlige.

  Ifølge et rettsdokument ble deler av kildekoden lagt ut på den Microsoft-eide plattformen Github. Den brukes for deling av kode for programvareutvikling.

  Det skriver The New York Times.

  Kildekoden ble postet av en bruker som kalte seg «FreeSpeechEnthusiast». Ifølge Github ble koden fjernet fredag på forespørsel fra Twitter.

  Nå har Twitter bedt en domstol i California om å gi informasjon som kan identifisere personen bak «FreeSpeechEnthusiast», ifølge dokumentet som ble levert domstolen 24. mars.

  Github har ikke svart på Reuters' spørsmål om hvorvidt de har gitt Twitter denne informasjonen. Twitter har heller ikke svart på en forespørsel om kommentar. (NTB)