Hopp til innhold

Glastonbury tilbake til røttene

Glastonbury-festivalen legger om stilen og håper på økte billettinntekter.

Glastonbury 2008

VIL SELGE BILLETTER: Publikum på Glastonbury i 2008. Nå gjør festivalen forandringer for å øke billettsalget.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Bruce Springsteen på We Are One-konserten.

TOPPER PLAKATEN: Bruce Springsteen.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP
Neil Young under Farm aid i Camden

TOPPER PLAKATEN: Neil Young.

Foto: MEL EVANS / AP
Damon Albarn og Blur på scenen under en konsert på Roskildefestivalen i 2003.

TOPPER PLAKATEN: Damon Albarn og Blur.

Foto: Redhead, Carl / SCANPIX

Verdens største utendørs musikkfestival, engelske Glastonbury , holder seg i år unna rap og går tilbake til grunnleggende gitarbasert rock med artister som Neil Young, Bruce Springsteen og Blur øverst på plakaten.

Billettsalget gikk tregt

I fjor var det hiphop superstjernen Jay-Z som toppet festivalen som forsøkte å trekke til seg et yngre publikum, men billettsalget gikk likevel tregt, og selv om rapperens konsert ble sett på som vellykket, var det enkelte som kritiserte arrangørene for å svikte festivalens grunnidé.

I år er det gamle favoritter som Tom Jones, Status Quo og Madness som dominerer hovedscenen, mens hip-hop-artister som Q-Tip, Roots Manuva og Black Eyed Peas må finne seg i opptre på mindre arenaer, melder Reuters .

- Det lønner seg å ta en sjanse

– Hva enn vi gjør vet vi at det vil komme innvendinger, men hvis vi lærte noe av fjoråret, så må det være at vi må følge magefølelsen. Det lønner seg å ta en sjanse, og et valg var å ha Bruce Springsteen og Neil Young samme helg... og vi måtte ta den sier Emily Eavis i festivalledelsen til den britiske avisa The Guardian .

Peter Doherty skal opptre på den nest største scenen og det blir spekulert i at hans tidligere gruppe The Libertines vil spille sammen med ham etter at han tidligere i mai spilte med to av bandets medlemmer for første gang siden de gikk fra hverandre i 2004.

Glastonbury-festivalen arrangeres fra 24. til 28. juni.

Skal du til Glastonbury?

Kulturstrøm

 • Blir landets andre barnebibliotek

  Deichman Biblo Holmlia i Oslo åpner neste år og blir landets andre bibliotek der voksne ikke har adgang.

  Biblo-konseptet ble startet på Tøyen, og kom 2019 på Time for Kids' liste over de 50 beste stedene i verden for barn. Nå tas det ut i en ny bydel. Aldersgrensa på Deichman Biblio Holmlia blir mellom 10 og 13 år.

 • Skuespiller Per Jansen er død

  Skuespilleren Per Jansen er død, 80 år gammel. Han døde etter kort tids sykeleie.

  Per Jansen var ansatt ved Nationaltheatret fra 1985 og fram til han gikk av med pensjon i 2011.

  Ifølge familien døde han etter kort tids sykeleie, og han vil bli dypt savnet, skriver Nationaltheatret i en pressemelding.

  Per Jansen spilte i mange forskjellige roller, fra Peer i Peer Gynt i 1990, før det Vladimir imens vi venter på Godot i 1986, soloforestillingen Kontrabassen i 1988. Hans avskjedsforestilling var som Paul i Minus 2, en rolle han spilte med datteren Ine Jansen i 2011 og 2015.

  (NTB)

  Meyl6yrcp8E
  Foto: Heiko Junge / NTB