NRK Meny
Normal

Gutta på skauen

Et steinkast fra de mange utestedene i Tromsø finner du "Gutta på skauen". I sin eventyrskog, serverer de bålkaffe, saft og lavvoboller til turfolket.

Gutta på skauen
Foto: NRK

Gutta på skauen

I  Tromsdalen har de glade pensjonistene sitt lille skogsrike. De er 14 menn som tynner skog, driver med vedproduksjon og holder området fritt for søppel. De møtes hver tirsdag og torsdag i perioden første oktober til første juni.

 

Gutta på skauen
Foto: NRK

 

Gratis Kafé

Søndager er det servering å få. Da disker de opp med ekte bålkaffe, saft og lavvoboller. Og det er gratis. De er en uformell organisasjon uten kontingent, og ingen får betalt for det arbeidet de legger ned. Men butikker og bedrifter er raus med gaver til pensjonistene, slik at de kan gi et tilbud til turfolket. 

 

Gutta på skauen
Foto: NRK

Eventyrskogen

Det er det de kaller skogsriket sitt for. Her er det en stor lavvo, et spisetelt med plass til mange personer. De har en bod til vedkapping, og en til lagring og tørking av veden. Til og med et snurretoalett finner du hos "Gutta på skauen". Og rundt eventyrskogen er det fine skiløyper, og passende akebakker til store og små. Så området er ofte besøkt av barnehager og skoleklasser.

 

Gutta på skauen i lek med barnehageunger
Foto: NRK

 

Venteliste for å bli med

Det er flere som står på venteliste for å bli med i "Gutta på skauen". Noen av de som har tegnet seg er ikke pensjonister, men har innsett at det er greit å være tidlig ute for å sikre seg plass i den muntre gjengen.

 

Liss med hundevalpen Tilde

 

Da Norge Rundt var der, kom Isbjørnen barnehage på besøk. En skjønn liten hundevalp som heter Tilde fikk dagens første trimtur til skogs, og masse pølser og kos fra barnehageungene. Hun hadde mest lyst til å springe i retning pølselukta, og ikke sitte på fanget til programlederen.

Møt "Gutta på skauen" i Norge Rundt fredag 16.mars på NRK1, klokken 19.30.