NRK Meny
Normal

Gjør en «moonwalk» med Jacko

Har du alltid drømt om å gjøre en «moonwalk» sammen med Michael Jackson? Til jul kan du få muligheten.

Dansere demonstrerte Michael Jackson-dans under lanseringen av det kommende Jackson-spillet

Dansere demonstrerte Michael Jackson-dans under lanseringen av det kommende Jackson-spillet.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Illustrasjonsbilde av det nye Michael Jackson-spillet som ennå ikke har fått noe navn.

Illustrasjonsbilde av det nye Michael Jackson-spillet som ennå ikke har fått noe navn.

Foto: Ap
Yves Guillemot er sjef for Ubisoft

Yves Guillemot er sjef for Ubisoft og lover folket forbedrede dansetrinn med det nye Michael Jackson-spillet.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Mandag annonserte spillutvikler Ubisoft under spillmessen E3 at de jobber med et spill der du snart kan danse «moonwalk» ved siden av Michael Jackson i din egen stue.

Trenger ingen spillkontroll

Til jul skal spillet, som ennå ikke har fått noe navn, være klart.

Det vil være et av de første spillene som tar i bruk den såkalte Kinect and Move-teknologien til Xbox og Playstation. Systemet inkluderer et kamera som registrerer dine bevegelser med kroppen, slik at du ikke trenger å holde tak i noen egen spillkontroll.

- Målet med spillet er å danse som Michael Jackson. Gjør slik som han på skjermen gjør det, og du er der. Spillet gir deg poeng basert på kvaliteten på dine dansetrinn, forklarer markedssjef for Ubisoft Tony Key til nyhetbyrået Assosiated Press.

Lanseringen av spillet vil «tilfeldigvis» også komme samtidig som utgivelsen av et album med tidligere uutgitte Jackson-låter.

- Bli like god

I spillet vil du kunne danse til kjente Jackson-låter som «Billie Jean» og «Beat It», og det vil også være tilgjengelig for Playstations håndholdte konsoller, Nintendo DS og Wii.

Under pressekonferansen for spillet stilte noen av danserne for det som skulle bli Michael Jacksons «This is it»-konserter, for å demonstrere.

- Med den teknologien vi har tilgjengelig i dag vil du kunne lære deg å bli like god som disse eller enda bedre, sa sjef for Ubisoft Yves Guillemot.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix