Normal

Tippet skurken, får rolle i Mammon

Han gjettet seg frem til skurken, og får nå en rolle i Mammon to. Les ikke videre om du ikke vil vite hvem som ble avslørt i siste episode av Mammon.

Krimthrilleren «Mammon»

Dette er ikke skurken i Mammon. Eller er det det? Gjennom en tippekonkurranse har Jonas Torbergsen tippet seg frem til en rolle i Mammon 2. Mamma hjalp til.

Foto: NRK

Jonas Torbergsen

Jonas Torbergsen tippet seg frem til en rolle i Mammon.

Foto: privat
Asbjørn Slettemark

Asbjørn Slettemark er imponert over at noen klarte å tippe hevm skurken i Mammon var.

At sjefen for Økokrim hadde en plan om å ta pengene fra alle, fjerne den som hadde rekrutterte henne og så leve videre – rik og lykkelig i alle sine dager, var det ikke mange som gjetta på, men noen var det.

Manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen avskyr spoilere. Derfor gikk han sammen med folkene i film og TV-bloggen OP-5, blant andre Asbjørn Slettemark, og laget en «spekulasjonsløsning» der folk kunne skrive inn hvem de trodde var gjerningsmannen i Mammon, uten å røpe det for resten av Norge. Nå er vinneren kåret.

– Det var imponerende at noen traff så spot-on på hvem skurken er. Jeg håper, for vinnerens del, at det blir en saftig cameo (statistrolle, red. anm), for eksempel som grått lik på likhuset eller et tilfeldig mordoffer for Øigardens neste fiende, sier Asbjørn Slettemark.

– Noe av målet med konkurransen var å få folk til å tippe litt inni seg. Slike konkurranser stimulerer også folk til å tenke, og det er en fin måte å involvere folk på. Jeg er fornøyd med at vi klarte å engasjere folk på denne måten, sier manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen.

Mamma hjalp til

Det var 26 år gamle Jonas Torbergsen fra Trondheim som stakk av med den gjeve førsteprisen, en statistrolle i Mammon to.

– Jeg har hatt flere mistenkte underveis, men det var innlysende da jeg først skjønte det, sier han og forteller at det var drodling med selveste mamma som førte til at hovedmistenkte pekte seg ut.

– Det var ikke mange som tippet riktig. Det er smarte mennesker som deltok i denne konkurransen, sier Eriksen.

Rolle uvisst

Hvilken rolle Torbergsen får, ligger langt frem i tid. I november starter innspillingen av neste Mammonsesong, som ikke er ventet å gå på TV før i 2016.

– Det skal virkelig bli respektert at han har vært med i en så viktig konkurranse. Han skal bli sett på skjermen, sier, Gjermund Stenberg Eriksen fornøyd.

Jonas Torbergsen har aldri vært hverken skuespiller eller statist tidligere, men har sett mange TV-serier og likte Mammon veldig godt.

– Breaking Bad og the Wire er de seriene jeg liker best. Mammon var også kjempespennende. Spenning fra start til slutt, akkurat slik jeg ønsker en TV-serie, sier Torbergsen.

Svaret han sendte inn var:

«Jeg tror det er henne pga. at hun er kjent med alle detaljene rundt saken og er nysgjerrig og veldig behjelpelig med Vibeke og Peter. Hun har også hatt et veldig tett forhold med Vibeke og passet på henne så hun viste hva Peter og Vibeke fant ut. Hun ville også at Vibeke ikke skulle ta kontakt med Peter igjen siden hun ville ikke at det skulle bli gravd noe dypere i saken. Når Vibeke fant ut at det var henne tok hun livet av henne. Så der er nok hun som styrer hele greiene

Kulturstrøm

 • Cosby-dommen ventet tirsdag

  Rettsdagen i saken mot skuespilleren og komikeren Bill Cosby i er avsluttet i Pennsylvania. Dommen er ventet tirsdag. Aktoratet ber om mellom fem og ti års fengsel for 81-åringen, som er funnet skyldig i flere tilfeller av seksuelle overgrep.

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet fra hennes vår- og sommerkolleksjoner fra 2016 og 2017 (til venstre), skriver MinMote. Da Moschino lanserte sin nye kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at mønsteret på klærne lignet. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres sist høst. Moschino-kolleksjonen hylles av motemagasinet Vogue.

  Edda Gimnes design (til venstre) og Moscihno-design (til høyre)
  Foto: Edde Gimnes/AFP
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad