NRK Meny
Normal

Gjester i Frokost-TV 8. februar

Dette er gjestene som kommer i Frokost-TV fredag.

Eldre par
Foto: ScanStockPhoto

Kl. 0719: Den politiske skandalen er et faktum når mediene kommer i selv-sving. Hvilke mekanismer ligger til grunn? Tor Midtbø har skrevet bok om dette og kommer i studio, sammen med filosof Henrik Syse.

Kl. 0738: Uka som gikk med Hege Duckert og Anders Giæver. De skal snakke om supertirsdagen som Anders Giæver har vært i nærkontakt med, så skal de snakke litt om Afghanistanrapporten til Utenriksdepartementet og det at operaens åpningsforestillinger har blitt utsatt.

 

Kl. 0751: Flyktningehjelpens Elisabeth Rasmusson kom denne uka tilbake fra sin første felttur som generalsekretær - til Afghanistan. Hun forteller om sitt møte med krigsflyktningene i Kabul, som lever under svært vanskelige forhold. Landet er rammet av den verste vinteren på 30 år, med over 500 døde så langt.

Kl. 0837: Svensk-kurderen Mustafa Can har blitt rikskjendis og fått priser for sin ærlig historie om sin mor. Nå kommer boka på norsk...

Kl. 0851: Eldre mennesker som er seksuelt aktive, holder seg friskere på mange måter: de er mer sosiale, har mer psykisk energi og lavere dødelighet. Dette hevder høgskolelektor Anne Kate Jenssen ved Høgskolen i Vestfold, som også er spesialist i sexologisk rådgivning.

Kl. 0920: Premiereløvene kommer og anmelder Otto Jespersens ”Redd mann roper”.

 

 

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP