Gjester i Frokost-TV 8. februar

Dette er gjestene som kommer i Frokost-TV fredag.

Eldre par
Foto: ScanStockPhoto

Kl. 0719: Den politiske skandalen er et faktum når mediene kommer i selv-sving. Hvilke mekanismer ligger til grunn? Tor Midtbø har skrevet bok om dette og kommer i studio, sammen med filosof Henrik Syse.

Kl. 0738: Uka som gikk med Hege Duckert og Anders Giæver. De skal snakke om supertirsdagen som Anders Giæver har vært i nærkontakt med, så skal de snakke litt om Afghanistanrapporten til Utenriksdepartementet og det at operaens åpningsforestillinger har blitt utsatt.

 

Kl. 0751: Flyktningehjelpens Elisabeth Rasmusson kom denne uka tilbake fra sin første felttur som generalsekretær - til Afghanistan. Hun forteller om sitt møte med krigsflyktningene i Kabul, som lever under svært vanskelige forhold. Landet er rammet av den verste vinteren på 30 år, med over 500 døde så langt.

Kl. 0837: Svensk-kurderen Mustafa Can har blitt rikskjendis og fått priser for sin ærlig historie om sin mor. Nå kommer boka på norsk...

Kl. 0851: Eldre mennesker som er seksuelt aktive, holder seg friskere på mange måter: de er mer sosiale, har mer psykisk energi og lavere dødelighet. Dette hevder høgskolelektor Anne Kate Jenssen ved Høgskolen i Vestfold, som også er spesialist i sexologisk rådgivning.

Kl. 0920: Premiereløvene kommer og anmelder Otto Jespersens ”Redd mann roper”.

 

 

Kulturstrøm

 • «Verdens verste menneske» nominert

  Filmen «Verdens verste menneske», regissert av Joachim Trier, er nominert som Norges Oscar-kandidat.

  Det kunngjorde direktør for Norsk filminstitutt, Kjersti Mo, på en pressekonferanse mandag.

  19 norske langfilmer ble vurdert til nominasjonen. Deretter ble tre filmer valgt videre. Filmen konkurrerte mot «Ninjababy» og «Den største forbrytelsen».

 • Filmspenning om plattformkollaps

  Filmen «Nordsjøen» pirker i selve grunnlaget for det norske velferdssamfunnet, nemlig oljen. En god spenningsfilm som trolig ville vært enda bedre om historiens miljøproblematikk hadde tatt større plass, skriver Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Nordsjøen".
  Foto: Fantefilm Fiksjon / Nordisk Film Distribusjon
 • Lettbeint animasjonsfilm

  I den nye animerte familiekomedien «Ron i ustand» er smarttelefonenes forbrukervennlige algoritmer utviklet til en megapopulær lekerobot. Hyggelig og lettbent, men ligner på mye vi har sett vært gjort bedre før, skriver Sigurd Vik i Filmpolitiet. Terningkast 3.

  Fra filmen "Ron i ustand"
  Foto: ©2020 20th Century Studios. All Rights Reserved.