Hopp til innhold

Gjenoppstår som Disciplines

Briskeby gjenoppstår - uten Lise Karlsens, men med ny vokalist og kaller seg Disciplines.

Briskeby gjenoppstår, uten Lise Karlsnes

Briskeby gjenoppstår - uten Lise Karlsnes

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Ken Stringfellow

Ken Stringfellow er den nye vokalisten i det gamle Briskeby - nå kalt Disciplines.

Foto: kenstringfellow.com

Briskeby er kanskje en saga blott, men gutta i bandet kjører på uten Lise Karlsnes. De har fått Ken Stringfellow med seg som frontfigur og kaller seg nå Disciplines.

Imponerende merittliste

Stringfellow har en ganske imponerende merittliste bak seg, som grunnlegger av The Posies - og som mangeårig turnégitarist for R.E.M. og Big Star.

Samarbeidet med Briskebygutta er imidlertid ikke helt nytt, og VG forteller at det var Lise Karlsnes som først tok kontakt med Stringfellow - noe som blant annet resulterte i duetten «Joe Dallesandro» på Briskebys siste plate - «Jumping On Cars» fra 2005.

Gleder seg til oppvarming

Av framtidige jobber gleder Disciplines seg spesielt til en oppvarmingsjobb for Snow Patrol i gamle Millennium Dome i London i slutten av denne måneden.

- Når vi plutselig skal ut og spille for over 20.000 mennesker, er det greit å ha den ballasten vi har opparbeidet gjennom Briskeby, sier Claus Heiberg Larsen og Bård Helgeland til avisa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.