Gjenoppstår som Disciplines

Briskeby gjenoppstår - uten Lise Karlsens, men med ny vokalist og kaller seg Disciplines.

Briskeby gjenoppstår, uten Lise Karlsnes

Briskeby gjenoppstår - uten Lise Karlsnes

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Ken Stringfellow

Ken Stringfellow er den nye vokalisten i det gamle Briskeby - nå kalt Disciplines.

Foto: kenstringfellow.com

Briskeby er kanskje en saga blott, men gutta i bandet kjører på uten Lise Karlsnes. De har fått Ken Stringfellow med seg som frontfigur og kaller seg nå Disciplines.

Imponerende merittliste

Stringfellow har en ganske imponerende merittliste bak seg, som grunnlegger av The Posies - og som mangeårig turnégitarist for R.E.M. og Big Star.

Samarbeidet med Briskebygutta er imidlertid ikke helt nytt, og VG forteller at det var Lise Karlsnes som først tok kontakt med Stringfellow - noe som blant annet resulterte i duetten «Joe Dallesandro» på Briskebys siste plate - «Jumping On Cars» fra 2005.

Gleder seg til oppvarming

Av framtidige jobber gleder Disciplines seg spesielt til en oppvarmingsjobb for Snow Patrol i gamle Millennium Dome i London i slutten av denne måneden.

- Når vi plutselig skal ut og spille for over 20.000 mennesker, er det greit å ha den ballasten vi har opparbeidet gjennom Briskeby, sier Claus Heiberg Larsen og Bård Helgeland til avisa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Vant Spellemann for Rnb/Soul

    Ivan Ave har vunnet Spellemannprisen i den nye sjangeren Rnb/Soul for sitt album «Double Goodbyes». Dette ble offentliggjort på StudioP3 i ettermiddag. Ivan Ave, som egentlig heter Evind Øygarden og er fra Vinje i Telemark, har tidligere vært nominert til prisen i kategorien urban.

    Ivan Ave
  • Spellemann til Okay Kaya

    Artisten Okay Kaya er tildelt Spellemann i kategorien Indie/alternativ. Artisten, som egentlig heter Kaya Wilkins, vant for sin plate «Watch This Liquid Pour Itself». Siv Jakobsen, Nils Bech og Das Body var de andre nominerte. Wilkins fikk beskjed om dette i torsdagens episode av Kulturstripa.

Flere kulturnyheter