Gjennombrudd for «Serial»s Adnan Syed

En domstol holder døren på gløtt for en ny rettssak for hovedpersonen i podcasten «Serial». Adnan Syed har sittet i fengsel i 15 år for drap på eks-kjæresten Hae Min Lee.

Effekter tilhørende Hae Min Lee

Hae Min Lee ble funnet drept i Baltimore i 1999, og oppnøstingen av drapet har skapt engasjement over hele verden.

Foto: TNS / Sipa USA

En spesialdomstol i Maryland har bedt en lavere domstol avgjøre om Adnan Syeds skolevenninne, Asia McClain, skal avhøres.

Hun har sagt at hun så Syed på et bibliotek, på samme tidspunkt som politiet tror Hae Min Lee ble drept. Ankedomstolen har avgjort at hun må møte i retten.

Hennes vitnemål vil bli brukt for å avgjøre om Syed skal få en ny rettssak, skriver The Baltimore Sun.

– Dette har vi ønsket hele tiden, sier C. Justin Brown, Syeds forsvarer. Han mener dette er et gjennombrudd for om saken mot Adnan Syed skal behandles på nytt.

Populær podcast

«Serial», verdens mest populære podkast om den virkelige drapsgåten, er blitt lastet ned 83 millioner ganger. Serien nøster opp drapssaken i alle detaljer.

Vitnet, som ble omtalt og intervjuet i en av seriens første episoder, forklarte seg aldri da saken gikk for retten i 2000.

– Hele rettssaken hvilte på hvorvidt Syed kunne bevise hvor han var på drapstidspunktet. Samtidig har et troverdig vitne, uten synlige bindinger til Syed, meldt seg uoppfordret og fortalt at hun var sammen med ham på drapstidspunktet, sier Brown.

Serial Podcast Yusef Syed

BRØDRENE YUSEF OG ADNAN: Familien har hele tiden håpet på en ny rettssak.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Forsvarer-teamet har nå 45 dager på seg til å forberede en høring i retten, der Asia McClain kan vitne.

Kulturstrøm