NRK Meny
Normal

Gjenforening for radiostjerner

I denne utgaven av Kurer drar vi blant annet på gjenforening for legendariske Radio Luxembourg. Men også Tor Erling Staff, Kurers mediepratere og vår mediehistoriker slipper til.

Radio Luxembourg-gjenforening
Foto: Eivind Motland / NRK

Hør Kurer 109: Staff, Medieprat og Radio Lux

I den 109. utgaven av Kurer skal vi innom flere ulike temaer. NRK-reporter Eivind Motland dro i august i år på gjenforening for Radio Luxembourg i nettopp Luxembourg.

Stasjonen som lå i lilleputtlandet Luxembourg hadde en enorm innflytelse på britisk og europeisk underholdningsradio. Minnene fra stasjonen har vært levende blant dem som jobbet der og blant en hard kjerne med fans. Og i sommer fikk de mimre på skikkelig.

Motland fikk møte blant andre Paul Burnett , David Jensen og Mike Hollis, og spurte dem om gode historier fra de gode, gamle dagene.

Staff krevde beklagelse

Advokat Tor Erling Staff fikk denne uka medhold i Pressens Faglige Utvalg i saken mot VG Netts Nettby. En 14 år gammel bruker på Nettby la i februar ut en sak med bilde av en kiste og teksten ”Tor Erling Staff er død”. Staff er høyst levende, og han tok saken til PFU fordi han mente Nettbys redaktører ikke var tydelige nok på at de skulle beklage.

I Kurer møter du Staff, og etterpå diskuterer Kurers mediepratere denne saken og PFUs posisjon.

Denne ukas mediepratere er Gunnar Flikke, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen, Anne Viken, frilansjournalist og blogger og Hans Hjellemo, ansvarlig redaktør for medietidsskriftet Kampanje.

Norske mediepersonligheter

Kurer starter denne uka med en serie om personer i norsk mediehistorie. Programmets faste mediehistoriker Henrik G. Bastiansen er til daglig forsker ved avdeling for mediefag ved Høgskolen i Volda. Han skal i flere sendinger denne høsten gi oss korte historier om personligheter som på ulike måter har prega vår mediehistorie.

I denne sendinga får vi høre om Carl Just, som var den norske journalistutdanningas far.

Kurer NRK P2