NRK Meny
Normal

Se fra innspillingen av påskekrimmen

Se hvordan Tom Kristensens roman «Profitøren» ble til påskekrim i NRKs radioteaterstudio.

Video KRIMSTUDIO-HB-150411-WW

Se blant andre Espen Skjønberg, Erik Hivju og Kari Ann Grønsund i studio under innspillingen.

Hør direkte i NRK P2 fra Skjærtorsdag kl. 18.03, med reprise i NRK P1 kl. 23.03.

Lytt til PROFITØREN i nett-tv

Årets påskekrim ble spilt inn i Radioteatrets studio på Marienlyst. Handlingen i Tom Kristensens krimroman fra 2005 tar utgangspunkt i den andre verdenskrig, og tar for seg krigsprofitørenes virksomhet.

Gissel-drama

Handlingen dreier seg rundt det tradisjonsrike rederiet Langholm Rederi. Her styrer rederen i tredje generasjon, Otto Langholm jr. Han har styringen helt ned til minste detalj. Men en morgen bryyter en pensjonert krigsseiler seg inn i kontorlokalene, og tar de ansatte som gisler.

Espen Skjønberg spiller 80 år gamle «Olav» , mens Erik Hivju spiller «Langholm jr.». Skuespiller Kari Ann Grønsund har rollen som sekretæren «Eli Andersen», som får kjenne dramaet på nært hold.

Erki Halvorsen og Else Barrat-Due

Lyddesigner Erki Halvorsen og regissør Else Barrat-Due under innspillingen av påskekrimmen Profitøren.

Foto: Antonia Pambou / NRK

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK