NRK Meny
Normal

Se fra innspillingen av påskekrimmen

Se hvordan Tom Kristensens roman «Profitøren» ble til påskekrim i NRKs radioteaterstudio.

Video KRIMSTUDIO-HB-150411-WW

Se blant andre Espen Skjønberg, Erik Hivju og Kari Ann Grønsund i studio under innspillingen.

Hør direkte i NRK P2 fra Skjærtorsdag kl. 18.03, med reprise i NRK P1 kl. 23.03.

Lytt til PROFITØREN i nett-tv

Årets påskekrim ble spilt inn i Radioteatrets studio på Marienlyst. Handlingen i Tom Kristensens krimroman fra 2005 tar utgangspunkt i den andre verdenskrig, og tar for seg krigsprofitørenes virksomhet.

Gissel-drama

Handlingen dreier seg rundt det tradisjonsrike rederiet Langholm Rederi. Her styrer rederen i tredje generasjon, Otto Langholm jr. Han har styringen helt ned til minste detalj. Men en morgen bryyter en pensjonert krigsseiler seg inn i kontorlokalene, og tar de ansatte som gisler.

Espen Skjønberg spiller 80 år gamle «Olav» , mens Erik Hivju spiller «Langholm jr.». Skuespiller Kari Ann Grønsund har rollen som sekretæren «Eli Andersen», som får kjenne dramaet på nært hold.

Erki Halvorsen og Else Barrat-Due

Lyddesigner Erki Halvorsen og regissør Else Barrat-Due under innspillingen av påskekrimmen Profitøren.

Foto: Antonia Pambou / NRK

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz