NRK Meny
Normal

Giske holder ord

I 2005 satt valgflesket løst da Trond Giske åpnet Notodden Bluesfestival. Da han åpnet den 20. Notodden Bluesfestival torsdag beviste han at han holder ord.

Trond Giske åpnet den 20. utgaven av Notodden Bluesfestival.

Trond Giske åpnet den 20. utgaven av Notodden Bluesfestival med å gi festivalen knutepunktstatus og fast plass på statsbudsjettet.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Publikum Notodden Bluesfestival 2007

Det var 'stinn brakke' da årets festival ble åpnet. Omkring 5.000 mennesker hadde tatt turen til torget i Notodden - noe som er rekord.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Les også: Notodden Bluesfestival i gang

Les også: Kan få knutepunktstatus

Les også: Kamp om knutepunktstatus

Les også: Tror på knutepunkt-status

Det var rekordmange tilskuere på torget i Notodden da den 20. utgaven av Notodden Bluesfestival ble åpnet torsdag kveld. Og under denne åpninga av festivalen skulle publikum også få noe ekstra å juble over.

Har kommet med løfter

I flere år har det blitt spekulert i hvilke festivaler som var de neste til å få plass på statsbudsjettet som såkalte knutepunktfestivaler. Giske har lovet tidligere at man skal få to nye, én innen blues og én innen rock og pop.

Giske var også åpningstaler under festivalen i 2005. Det var før valget, og som Kirke- og Kulturministeren også sa under årets tale, da han siterte våre nettsider – ” Valgflesket satt løst , da Trond Giske åpnet årets bluesfestival på Notodden”.

Og Giske kunne heller ikke annet enn å holde ord.

- Norges knutepunktfestival for blues

- Kjære venner, Arbeiderpartiet holder løftene. Blues handler om lengsel, savn og det vi mangler i livet. Det er mange som har lengtet og savnet en knutepunktstatus. Jeg håper ikke at jeg ødelegger stemninga på bluesfestivalen med å fortelle at Kulturdepartementet har bestemt at Notodden Bluesfestival skal bli Norges knutepunktfestival for blues. Og skal bli det flaggskipet som bluesen fortjener, sa Trond Giske.

festivalsjef Jostein Forsberg Trond Giske Notodden Bluesfestival

Så glad ble festivalsjef Jostein Forsberg etter at Trond Giske holdt sin åpningstale torsdag på Notodden Bluesfestival.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

- Knutepunktstatusen innebærer ikke bare 2,5 millioner kroner i offentlig støtte, men først og fremst en anerkjennelse til festivalens kunstneriske nivå og til den jobben som er gjort i disse 20 årene, til en entusiastisk festivalstab som har kjempet for denne statusen. Og til byens politikere som jeg knapt har møtt de siste fire årene uten at ordet ”knutepunkt” er blitt nevnt. Gratulere til dere – det er dere som har kjempet dette fram.

- Også et oppdrag

- Dette er også et oppdrag om å være en ressurs for de andre bluesfestivalene. Det er Notodden allerede i dag, så det var ikke vanskelig å velge hvem som skulle bli knutepunkt.