NRK Meny
Normal

Gir ut filmmusikken til Flåklypa for første gang

Nå blir det mulig å høre filmmusikken til «Flåklypa Grand Prix» i sin fulle lengde på CD når den utgis for første gang.

Flåklypa Grand Prix

FILMMUSIKK: I anledning 40-årsjubileet til «Flåklypa Grand Prix» gis filmmusikken ut i sin helhet på CD for første gang.

Foto: Pressefoto

«Sjuogtredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Flåklypa, ei lita fjellbygd under himmelhvelvingen.»

Slik starter Norges mest populære film «Flåklypa Grand Prix». I forbindelse med 40-årsjubileet til filmen gir det danske selskapet PlantSounds nå ut originalmusikken i sin helhet på CD. Det skriver filmnettstedet Montages.

Albumet skal kun produseres 1000 eksemplarer.

Ifølge Montages er det tidligere gitt ut et album med filmmusikk fra filmen men som inneholdt store deler lydeffekter og dialog. Den nye utgivelsen skal altså kun fokusere på selve musikken men vil også inneholde alternative versjoner og ubrukte sanger.

Dansk komponist

Det var den danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre som komponerte filmmusikken til Norges mest populære film.

Filmen ble produsert og regissert av Ivo Caprino og har siden den ble sluppet for første gang solgt rundt fem millioner kinobilletter.

Fabricius-Bjerre, som fylte 91 år på mandag, har skrevet filmmusikk til en rekke filmer og tv-serier, som «Klovn – The Movie» og «Olsenbanden», og har blant annet vunnet en Grammy for sangen «Alley Cat».

Her er en smakebit på albumet:

Laster SoundCloud-innhold

Nye filmer

De siste årene har det også blitt lagd to nye filmer basert på «Flåklypa Grand Prix»-universet. «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» ble sluppet i 2013 og «Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa» har premiere 1. juledag i år.