Hopp til innhold

Gikk av scenen etter én låt

Justin Bieber avbrøt konserten etter bare én låt etter å ha blitt irritert på publikum. Senere ba han om unnskyldning på Instagram.

Justin Bieber

Den eksklusive konserten med Justin Bieber ble stoppet etter én låt etter at superstjernen forlot scenen i sinne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Like etter klokka 2230 gikk den kanadiske superstjernen på scenen på Chateau Neuf foran 1000 spesielt inviterte gjester.

Men konserten tok en ubehagelig vending.

Etter fremføringen av sin låt «Boyfriend» stoppet Bieber opp for å tørke opp noe vann på scenen. Ivrige fans dro i tørkefilla, og Bieber ble etterhvert irritert.

Han ba dem slutte å gjøre det en rekke ganger, før han sa «I'm not doing the show» (Jeg vil ikke spille), og stormet av scenen.

Siden kom han ikke tilbake til tross for intens trampeklapp fra salen. Fansen skrek lenge etter Bieber, før det gikk opp for dem at han neppe kom tilbake på scenen.

Ifølge VG har han nå forlatt Norge med sitt privatfly.

Se video av hendelsen her:

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen.

Unnskyldte seg

Klokka 22.55 la Bieber ut en lang beklagelse på Instagram.

– Dessverre har det vært en tøff uke for meg, lange dager uten søvn, mens jeg har måttet være «på» opp mot fotografer, fans og lignende. På ingen måte ønsket jeg å framstå som slem, men valgte å kutte konserten når publikum helt fremst i salen ikke ville høre på, skriver han.

Han ber om unnskyldning for å ikke takle alt på riktig måte, og at flere enn ham ble skadelidende av dette.

– Til de som sto lengre bak i salen, og alle andre jeg har skuffet: Jeg er så lei meg. Beklager for å ha kastet bort TV-folkenes tid, men jeg lover å gjøre det godt igjen på neste turne (se Instagram-post lengre ned i artikkelen)

Justin Bieber-konsert

Publikum forsøkte å lokke Bieber tilbake, uten hell.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Beklager på det sterkeste

Karen Brynildsen i Topgirl

Karen Brynildsen i Topgirl sier at Bieber har divanykker.

Foto: Daniel Eriksen, NRK

Etter lang stund opplyste TV 2 fra scenen at de er veldig lei seg for hva som skjedde. I lang tid etter at Bieber hadde forlatt scenen, sto jenter foran scenen og gråt.

– Det er utenfor TV 2s kontroll, og dette var ikke en del av avtalen. Vi beklager selvsagt dette på det sterkeste, men vet ikke så mye mer enn det Bieber har skrevet på Instagram, opplyste TV 2s Jan Petter Dahl under en pressebrief etter «konserten»

Gjermund Moastuen i Universal beklager også. Han sier at det er altfor tidlig å si om det som skjedde strider med kontrakten som foreligger med Bieber.

Journalist Karen Brynildsen i Topgirl sier til NRK at hun er helt målløs.

– Jeg trodde han var ferdig med den drittsekksiden han har vist de to siste årene. Dette var ordentlig dårlig overfor fansen. Ordentlige divanykker. Det er greit han kommer med en unnskyldning på Instagram, men han visste jo at han skullle rett hjem igjen etter dette.

Artikkelen oppdateres.

Kulturstrøm

 • Amnesty: Facebook bidro til hatytringer mot rohingyaene i Myanmar

  Facebook bør betale oppreisning til de hundretusenvis av rohingyaene som ble tvunget på flukt i Myanmar i 2017.

  I en fersk rapport skriver menneskerettsgruppa at Facebooks algoritmer bidro til spredning av hatefulle ytringer mot den stort sett muslimske minoriteten.

  – I 2017 ble hundretusenvis av rohingyaer drept, torturert, voldtatt og fordrevet som del av den etniske rensingen som Myanmars sikkerhetsstyrker bedrev. I månedene og årene som ledet fram til grusomhetene, bidro Facebooks algoritmer til å intensivere hatstormen mot rohingyafolket, som igjen bidro til den omfattende voldsbruken, sier generalsekretær Agnès Callamard i Amnesty International i en pressemelding.

  Amnesty skriver i rapporten at mange rohingyaer forsøkte å si fra, men at dette ikke nyttet. Dette «tillot at disse hatefulle narrativene fikk spredt seg og nådde nye publikum i Myanmar».

  Nesten 750.000 rohingyaer krysset grensen til nabolandet Bangladesh i 2017 etter at Myanmar satte i gang et militært angrep mot folkegruppen, som endte med at et ukjent antall rohingyaer ble drept og torturert. FN har omtalt angrepet som et «skoleeksempel på etnisk rensing».

  Det pågår tre søksmål mot Facebook og moderselskapet Meta fra rohingya-grupper i henholdsvis USA, Storbritannia og i OECD-gruppa, etter dens retningslinjer for ansvarlig forretningsdrift.

  I det amerikanske søksmålet krever en gruppe rohingya-flyktninger 150 milliarder dollar i erstatning.

  (NTB)

  En kvinne med to barn flykter over elven Nef fra Myanmar til Bangladesh.
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Rapperen Coolio er død

  Den amerikanske rapperen Coolio døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans til nettstedet TMZ. Han forteller at 59 år gamle Coolio var på besøk hos en venn og ble funnet livløs på gulvet etter å ha gått på toalettet. Ingen offisiell dødsårsak er kjent.

  Coolio, med døpenavnet Artis Leon Ivey jr., gjorde stor suksess med låten «Gangsta's Paradise» på 90-tallet, skriver NTB.

  Coolio fotografert 7. august 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP