NRK Meny
Normal

Gi bilen din en ansiktsløftning!

Ivar Aasland er en av Norges fremste motivlakkerere med utallige prosjekter bak seg. Ivar har øye for detaljer og er usedvanlig kreativ. Alt fra klassiske flames til naturtro bilder.

billakkering
Foto: NRK

Vi var med han torsdag morgen da han skulle airbrushe en gul pickup truck med motivet av en steinbukk.

Det virker svært vanskelig,og man skal ikke vær ustø på hånden når man gjennskaper motiver på døren av en bil. Lakkmalingen spruter ut av en dyse tilknyttet en luftpumpe som gjør at airbrusjen spruter ut lakk i alle farger.

-" for å lage et motiv er det viktigere å tenke kunstnerisk enn å tenke bil. Da får du det beste motivet", forteller Åaland og trekker på seg den hvite arbeidsdressen og masken som skal hindre drivgasser å trekke inn i lungene.

- " Jeg kjøpte min første airbrush for konfirmasjonpengene mine. I dag vet jeg man kan få gode penner for rundt 2000 kroner. Lakken er heller ikke dyr. Det viktige er å ikke kjøpe noen som penner som ikke tetter seg"

Steinbukken begynner å ta form og Åsland fyller hornene med grå lakk.

-" Jeg er litt usikker på hvordan øynene skal være. Katter har jo pupillene vertikalt, har steinbukken de horisontalt", undrer Åsland før han gjør finishen ved å sprute på litt silikon for å få motivet til å skinne.

For å lese mer om hva Ivar Åsland, gå inn på :  www.aadesign.no

Se hele reportasjen fra verkstedet her Billakkering

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix