Normal

Gi bilen din en ansiktsløftning!

Ivar Aasland er en av Norges fremste motivlakkerere med utallige prosjekter bak seg. Ivar har øye for detaljer og er usedvanlig kreativ. Alt fra klassiske flames til naturtro bilder.

billakkering
Foto: NRK

Vi var med han torsdag morgen da han skulle airbrushe en gul pickup truck med motivet av en steinbukk.

Det virker svært vanskelig,og man skal ikke vær ustø på hånden når man gjennskaper motiver på døren av en bil. Lakkmalingen spruter ut av en dyse tilknyttet en luftpumpe som gjør at airbrusjen spruter ut lakk i alle farger.

-" for å lage et motiv er det viktigere å tenke kunstnerisk enn å tenke bil. Da får du det beste motivet", forteller Åaland og trekker på seg den hvite arbeidsdressen og masken som skal hindre drivgasser å trekke inn i lungene.

- " Jeg kjøpte min første airbrush for konfirmasjonpengene mine. I dag vet jeg man kan få gode penner for rundt 2000 kroner. Lakken er heller ikke dyr. Det viktige er å ikke kjøpe noen som penner som ikke tetter seg"

Steinbukken begynner å ta form og Åsland fyller hornene med grå lakk.

-" Jeg er litt usikker på hvordan øynene skal være. Katter har jo pupillene vertikalt, har steinbukken de horisontalt", undrer Åsland før han gjør finishen ved å sprute på litt silikon for å få motivet til å skinne.

For å lese mer om hva Ivar Åsland, gå inn på :  www.aadesign.no

Se hele reportasjen fra verkstedet her Billakkering

Kulturstrøm

 • Kulturprofil for retten i Sverige

  I dag starter rettsaken mot mannen svenske medier fortsatt kaller «kulturprofilen», men som her i Norge for lengst er identifisert som Jean-Claude Arnault, gift med et av medlemmene i Svenska Akademien. Arnault er tiltalt for voldtekt og saken har utløst krise for Nobels litteraturpris.

  Jean-Claude Arnault
  Foto: HENRIK MONTGOMERY / AFP
 • Var Bernt og Erling eit par?

  Manusforfattaren for «Sesame Street» Mark Saltzman har letta på sløret til Queerty, og seier at han alltid tenkte på dei to dukkene som eit par. No svarer derimot organisasjonen «Sesame Workshop», som står bak Barne TV-serien, at Bernt og Erling berre er venner, og at dei ikkje har nokon seksuell legning.

  Bernt og Erling
  Foto: Beth A. Keiser / AP
 • En ganske vellaget høst-skremmer!

  The Nun er langt ifra nyskapende. Historien er basert på noen ganske tullete ideer som lett kan avfeies som tøys, men The Nun er også kompetent filmet, med en stemningsfull atmosfære, effektiv scenografi og godt skuespill i de viktigste rollene, mener NRKs anmelder.

  THE NUN
  Foto: SF Studios