NRK Meny
Normal

Gerard Depardieu skal spille Josef Stalin

Først fikk han russisk pass av Vladimir Putin, nå skal han spille Stalin.

Vladimir Putin og Gerard Depardieu

VENNER: Gerard Depardieu og Vladimir Putin kommer godt overens. Førstnevnte ble russisk statsborger i 2013.

Foto: RIA Novosti / Reuters

Gerard Depardieu

SKUESPILLER: Gerard Depardieu har hatt en imponerende lang karriere. Fra starten i 1965 har han medvirket og/eller spilt i nesten 150 filmer.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / Afp

Gerard Depardieu har medvirket i nesten 150 filmer siden starten av hans karriere i 1965. Nå går han inn i en av sine mest kontroversielle roller.

Den franskfødte skuespilleren skal nemlig spille Josef Stalin i Fanny Ardants ny film om diktatoren, skriver Hollywood Reporter.

Depardieu var heftig debattert i hans fødeland da han i 2013 bestemte seg for å forlate Frankrike, på grunn av skatteøkninger for de rikeste i landet.

Skuespilleren ble russisk statsborger samme år, og fikk passet udelt av president Vladimir Putin.

Josef Stalin

DIKTATOR: Josef Stalin var var Sovjetunionens leder fra 1924 til 1953.

Foto: SCANPIX

«Stalins sofa», som filmen heter, er basert på Jean-Daniel Baltassats roman med samme navn. Boken ble gitt ut i 2013 og handler om en ung kunstner som for å oppdrag å skape et monument av den beryktede diktatoren.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK