Hopp til innhold

Gerard Depardieu skal spille Josef Stalin

Først fikk han russisk pass av Vladimir Putin, nå skal han spille Stalin.

Vladimir Putin og Gerard Depardieu

VENNER: Gerard Depardieu og Vladimir Putin kommer godt overens. Førstnevnte ble russisk statsborger i 2013.

Foto: RIA Novosti / Reuters

Gerard Depardieu

SKUESPILLER: Gerard Depardieu har hatt en imponerende lang karriere. Fra starten i 1965 har han medvirket og/eller spilt i nesten 150 filmer.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / Afp

Gerard Depardieu har medvirket i nesten 150 filmer siden starten av hans karriere i 1965. Nå går han inn i en av sine mest kontroversielle roller.

Den franskfødte skuespilleren skal nemlig spille Josef Stalin i Fanny Ardants ny film om diktatoren, skriver Hollywood Reporter.

Depardieu var heftig debattert i hans fødeland da han i 2013 bestemte seg for å forlate Frankrike, på grunn av skatteøkninger for de rikeste i landet.

Skuespilleren ble russisk statsborger samme år, og fikk passet udelt av president Vladimir Putin.

Josef Stalin

DIKTATOR: Josef Stalin var var Sovjetunionens leder fra 1924 til 1953.

Foto: SCANPIX

«Stalins sofa», som filmen heter, er basert på Jean-Daniel Baltassats roman med samme navn. Boken ble gitt ut i 2013 og handler om en ung kunstner som for å oppdrag å skape et monument av den beryktede diktatoren.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)