NRK Meny
Normal

George R. R. Martin ut mot konservative nerder

Konservative entusiaster har engasjert seg mot politisk korrekt sci-fi og kupper prisutdeling. Det provoserer Game of Thrones-skaperen.

George RR Martin Book Signing

PROVOSERT: George RR Martin syns nominasjonskuppet på Hugo Awards var unødvendig

Foto: Charles Sykes / Ap

Tema som homofili og feminisme har de siste årene fått større plass i sci-fi-sjangeren. Med flere nominasjoner og priser til bøker med slike tema i Sci-Fi-litteraturens egen Hugo Awards de siste årene, har en konservativ gruppe som kaller seg «Sad puppies» sett seg lei.

Konflikten har rast på blogger og sosiale nettsteder som Twitter, og gjennom mobilisering av meningsfeller, har gruppen kuppet nominasjonene til den tradisjonsrike Sci Fi-prisen Hugo Awards. Nominasjonskuppet kalles Puppygate på Twitter.

«Sad Puppies» er grunnlagt av forfatterne Brad R. Torgersen og Larry Correia som mener Hugo Awards fokuserer for mye på hva som er politisk korrekt og trendy enn hva som er god Science Fiction og Fantasy.

– Var aldri noe å vinne tilbake

På den andre siden av konflikten står forfattere av ulike størrelser. De har ikke et gruppenavn, men den mest kjente av kritikerne er George R. R. Martin, mannen bak de bestselgende Game Of Thrones-bøkene. I en rekke innlegg på sin nettside har han kritisert gruppen.

– Det var aldri noe behov for at «Sad Puppies»​ skulle vinne tilbake Hugo Awards. Feministene og minoritetene har ikke tatt over, skriver Martin på sin nettside.

Mens «Sad Puppies» snakker om å ta tilbake sjangeren fra den politiske korrektheten, mener Martin at det ikke er noe å ta tilbake. Sjangeren er fremdeles dominert av hvite menn og deres historier, hovedfokuset er fremdeles på historien, ikke politikken. Han mener det at nye typer historier og forfattere får anerkjennelse bare er positivt.

Hugo Awards skal deles ut på WorldCon i august.

Les også:

Flere kulturnyheter