Hopp til innhold

George Michael slutter – nesten

George Michael legger opp karrieren – nesten.

George Michael

George Michael legger opp karrieren – nesten. Under søndagens konsert i Earls Court i London annonserte han at det var den første av hans siste store konserter, men antydet at han ikke er ferdig med å synge. Popstjernen kunngjorde at han har skrevet en julesang, som blir gitt ut oppunder julehøytiden.

Foto: JEFF CHRISTENSEN / AP

Under søndagens konsert i Earls Court i London annonserte han at det var den første av hans siste store konserter, men antydet at han ikke er ferdig med å synge, melder BBC.

Ny julesang

Popstjernen kunngjorde at han har skrevet en julesang, som blir gitt ut oppunder julehøytiden.

Michael kom med nyheten under den første av to konserter som er lansert som «Final Two» i Earls Court. Den andre ble holdt mandag, mens den aller siste, som har fått tittelen «Final One», finner sted i Parken i København lørdag 30. august.

Han har turnert i mer enn to år nå med sin 25 Live World-turne, som var hans første turnévirksomhet på 15 år.

Spesielt materiale

I Earls Court fremførte han en blanding av hits og mer spesielt materiale for et trofast publikum som hadde kommet fra både USA, Australia og Mexico for å høre ham.

Han fremførte blant annet en coverversjon av «Feeling Good» som ble gjort kjent av Nina Simone og som Michael har spilt inn til den amerikanske TV-serien «Eli Stone».

Gratis til jul

Han sa at sangen ikke var gitt ut enda, men at fansen kan laste den ned gratis fra 1. juledag. Den blir gitt ut sammen med den nye julesangen han har skrevet.

Ved slutten av konserten takket han fansen for 25 utrolige år, før han la til: «Ser dere neste gang».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober