NRK Meny
Normal

George Michael kan havne i fengsel

Erklærte seg skyldig i å ha kjørt bil i påvirket tilstand.

George Michael forlater rettslokalene i London

Pressen stimet sammen rundt George Michael da han forlot rettslokalene i London tirsdag formiddag.

Foto: Andrew Winning / Reuters

Den britiske popstjernen George Michael erklærte seg i dag skyldig i å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Førerkortet hans ble inndratt for en periode på seks måneder. Selve dommen vil falle på et senere tidspunkt, melder BBC på sine nettsider.

Wham-stjernen ble arrestert 4. juli i år, etter at Range Roveren han kjørte krasjet inn i en fotobutikk i London-bydelen Hampstead.

Da politiet ankom åstedet, fant de Michael i sammensunket posisjon over rattet.

Spor etter medikamenter ble funnet i blodet hans, men han skal ikke ha vært under påvirkning av alkohol.

Gjenganger hos politiet

Dette er ikke første gang George Michael havner i trøbbel med lovens lange arm.

I 1998 ble han arrestert av amerikansk politi i California for å ha «engasjert seg i en utuktig handling» på et offentlig toalett.

Ni år senere fikk han inndratt førerkortet etter å ha kjørt bil i påvirket tilstand.

Stjernen hadde akkurat fått tilbake sertifikatet da han krasjet inn i butikken 4. juli i år.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).