George Michael dømt til fengsel

Den britiske popstjernen George Michael er dømt til åtte ukers fengsel for å ha kjørt bil og krasjet i ruspåvirket tilstand, melder Sky News.

George Michael

George Michael på vei inn i retten tidligere i ettermiddag.

Foto: Reuters

En fan gråter utenfor rettsalen

En kvinnelig fan bryter sammen i gråt etter domsavsigelsen.

Foto: Reuters

Wham-stjernen ble arrestert 4. juli i år, etter at Range Roveren han kjørte krasjet inn i en fotobutikk i London-bydelen Hampstead.

Da politiet ankom stedet, fant de 47-åringen i sammensunket posisjon over rattet.

Les også: George Michael tiltalt for kjøring i rus

Spor etter medikamenter ble funnet i blodet hans, men han skal ikke ha vært under påvirkning av alkohol. Michael var imidlertid også i besittelse av cannabis da han ble arrestert.

Innrømmet straffskyld

Popstjernen innrømmet i et rettsmøte 24. august å ha kjørt i påvirket tilstand, og da saken kom opp for retten i London tirsdag, valgte dommeren å dømme ham til åtte ukers fengsel for «farlig kjøring, og bilkjøring i påvirket tilstand», melder Sky News.

Michael er også fratatt førerkortet i seks måneder.

Les også: George Michael slutter – nesten

Det er ikke første gang George Michael er i trøbbel med politiet. I 2007 ble han også tatt for å kjøre bil mens han var ruset, og fratatt førerkortet i to år. I 2006 ble han arrestert etter at politiet fant narkotika i bilen til popstjernen.

Sjokkert fanskare

På artistens fansider på nettet uttrykker flere tilhengere at de er sjokkert over at popstjernen må sone i fengsel, og at George Michael ble «et offer» for en dommer som ønsket å sette et eksempel fordi han er berømt.

– Jeg er så opprørt at jeg ikke kan tro det, uttrykker en fan på artistens offisielle hjemmeside.

Kulturstrøm

  • Operaen i Paris åpnet etter streik

    Lørdag åpnet operaen i Paris igjen dørene. Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett. Streiken har kostet operaen mange millioner i tapte inntekter.