NRK Meny
Normal

George Lucas med krass kritikk av Disneys Star Wars

The Force Awakens har blitt en gigantsuksess, men George Lucas er ikke fornøyd med Disneys første Star Wars-film.– Jeg solgte dem til hvite slaveeiere, sier Lucas.

George Lucas

KRASS: George Lucas har aldri vært kjent for å holde tilbake i sin kritikk, noe han heller ikke gjør mot Disneys nye Star Wars-film.

Foto: Stefanus Ian / AFP

J. J. Abrams

REGISSØR: J.J. Abrams, som er 21 år yngre enn George Lucas, har regi på den nye Star Wars-filmen.

Foto: ED JONES / Afp/NTB Scanpix

Star Wars: The Force Awakens siden premieren 14. desember spilt inn over 1,2 milliard dollar. Den har blitt elsket av både fans og de fleste kritikerne, men mannen bak filmene er uenig.

I et intervju med Charlie Rose i CBS sier Star Wars-skaper George Lucas at han aldri var enig med Disney om hvordan filmene skulle se ut.

– De ville gjøre en retrofilm. Jeg liker ikke det. Jeg jobbet hardt med å gjøre hver film unik. Jeg gjorde dem helt ulike hverandre – ulike planeter, ulike romskip, for at det skulle kjennes nytt, sier Lucas.

Lucas kaller Star Wars «barna sine», og sammenligner Disney med slaveeiere.

– Jeg solgte dem til de hvite slavehandlerne som tar disse tingene og ... og ..., sier Lucas før han bryter ut i latter.

I intervjuet forteller han at Disney heller ikke var interessert i å ha Lucas med på laget.

– De var ikke interesserte i å involvere meg. Om de hadde gitt meg det, ville jeg bare skapt problemer. De ville ikke gjøre det jeg ville gjøre.

Se utdrag fra intervjuet under.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter