Hopp til innhold

Georg Johannesen om Kassandra

Georg Johannesen i 1967
Foto: NRK

I dette innslaget intervjuer Bjørn Nilsen Georg Johannesen om skuespillet ”Kassandra”, som da opptaket ble gjort var oppført på Det norske teatret.

Skuespillet var meget kontroversielt både i form og innhold da de ble utgitt. Kritikerne påpekte både det blasfemiske innholdet og den vanskelige framstillingsformen som stykket har.

I dette intervjuet svarer Georg Johannesen på denne kritikken, og han går så langt at han mener kritikerne er ”en unødig gruppe”, men at ”publikum skjønner mer” av kunsten han fremstiller.

Stykket ble for øvrig anmeldt for blasfemi, men saken ble senere henlagt.

Det er Mette Janson som introduserer innslaget som ble sendt i programmet ”Teaterspeilet”.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober