Georg Johannesen om Kassandra

Georg Johannesen i 1967
Foto: NRK

I dette innslaget intervjuer Bjørn Nilsen Georg Johannesen om skuespillet ”Kassandra”, som da opptaket ble gjort var oppført på Det norske teatret.

Skuespillet var meget kontroversielt både i form og innhold da de ble utgitt. Kritikerne påpekte både det blasfemiske innholdet og den vanskelige framstillingsformen som stykket har.

I dette intervjuet svarer Georg Johannesen på denne kritikken, og han går så langt at han mener kritikerne er ”en unødig gruppe”, men at ”publikum skjønner mer” av kunsten han fremstiller.

Stykket ble for øvrig anmeldt for blasfemi, men saken ble senere henlagt.

Det er Mette Janson som introduserer innslaget som ble sendt i programmet ”Teaterspeilet”.

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters
  • Saara Hermansson vant SGP

    Sámi Grand Prix 2019 ble vunnet av den svenske sørsamen Saara Hermansson. Hun ble stemt fram av publikum og en jury som den beste i sang-delen av konkurransen. Premien er 20.000 kroner og konsert på Riksscenen i Oslo og neste års SGP. EiRA fikk andreplassen, fulgt av Kalle Urheim. Her kan du lese om artistene og høre sangene. Beste joiker ble Kim Hallgeir Berg.