NRK Meny
Normal

Julie Gayet nominert til prestisjepris

Skuespillerinnen Julie Gayet er nominert til Frankrikes gjeveste filmpris. Gayet har den siste tiden vært i det internasjonale søkelyset som president François Hollandes angivelige elskerinne.

Julie Gayet

Den franske skuespillerinnen Julie Gayet er nominert til César du cinéma i kategorien beste kvinnelige birolle.

Foto: Chris Pizzello / Ap

César-prisen er franskmennenes svar på Oscar-utdelingen og er den mest prestisjefylte prisen innen fransk filmbransje.

Gayet (41), som er en kjent skuespiller i Frankrike, er nominert til prisen for beste kvinnelige birolle i Bertrand Taverniers komedie «Quai d'Orsay».

Tidsskriftet Closers forside om Hollandes affære

Magasinet Closer publiserte i midten av januar romanserykter om François Hollande og Julie Gayet.

Foto: THOMAS COEX / Afp

Det er kallenavnet på det franske utenriksdepartementet, hvor også handlingen finner sted.

Mens Gayet i det virkelige liv er blitt koblet til Frankrikes president François Hollande, spiller hun i filmen en rådgiver for utenriksministeren som «ikke skyr å bruke sine forførende evner for å få det som hun vil,» skriver AFP.

«Quai d'Orsay» er basert på en prisvinnende tegneserieroman av Abel Lanzac, som har jobbet som taleskriver i det franske utenriksdepartementet.

Filmen ble vist blant annet under filmfestivalen i Tromsø i januar.

De andre nominerte i kategorien beste kvinnelige birolle er Marisa Borini («Un Château en Italie»), Françoise Fabian («Les Garçons et Guillaume, à table»), Adèle Haenel («Suzanne») et Géraldine Pailhas («Jeune et Jolie»).

Julie Gayet er en etablert skuespiller som har opptrådt i en rekke filmen og TV-produksjoner. Hun har saksøkt magasinet Closer, som skrev om det angivelige forholdet til presidenten, fordi hun mener det har krenket hennes rett til å ha privatlivet sitt i fred.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix