Gawker stenger dørene etter Hulk Hogan-seier

Nyhetsnettstedet Gawker legger ned driften fra neste uke etter at Hulk Hogans millionsøksmål etterlot selskapet i bunnløs gjeld.

Nick Denton og Hulk Hogan

KOSTET SKJORTA: Nick Denton (t.h.) havnet i konflikt med fribryter og realitystjerne Hulk Hogan etter at nettstedet hans i 2012 publiserte en privat sexvideo. Nå gjør den enorme erstatningen Hogan er tilkjent at Gawker må legge ned.

Foto: POOL / Reuters

Det er Gawker selv som torsdag varsler at nettstedet vil legge ned driften i løpet av neste uke.

Ifølge nettstedet ble de ansatte informert av Gawkers grunnlegger og toppsjef Nick Denton torsdag ettermiddag.

Søsternettsteder får nye eiere

Det var Denton selv som i juni erklærte Gawker Media konkurs, etter at fribryter og realitystjerne Hulk Hogan i vår ble tilkjent 140 millioner i oppreisning fra selskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at det spanskspråklige medieselskapet Univision har lagt inn et bud på 135 millioner dollar for Gawkers aktiva, som omfatter nettsteder som Deadspin, Jezebel, Gizmodo og Kotaku.

Torsdag skal en domstol i New York avgjøre om salget kan godkjennes som en del av konkursbehandlingen, skriver AP.

Fikk fiender

Peter Thiel

BÆRER NAG: Paypal-grunnlegger Peter Thiel har lenge hatt et horn i siden til Gawker. I vår ble det kjent at han har finansiert flere private søksmål mot nettstedet, blant dem Hulk Hogans.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Uavhengig av om salget av søsternettstedene går gjennom, er det nå kroken på døra for flaggskipet i Dentons medieimperium.

Gawker så dagens lys som en blogg tidlig på 2000-tallet, men utvidet raskt til å bli et nettverk av nettsteder, kjent for en respektløs stil og en villighet til å krysse grenser tradisjonelle medier kviet seg for å krysse.

Viljen til å krysse grenser ser også ut til å ha blitt Gawkers endelikt. Konkursen kommer etter at Hulk Hogan i mars i år ble tilkjent 140 millioner dollar i erstatning for at Gawker i 2012 publiserte et videoklipp der realitystjernen har utenomekteskapelig sex.

I mai i år avslørte finansnettstedet Forbes at Hogans erstatningssøksmål i all hemmelighet var finansiert av Silicon Valley-entreprenøren Peter Thiel, som skal ha lagt Dentons medieimperium for hat etter at de slo opp hans homofile legning som en nyhet.

Kulturstrøm

 • Norge beste land for journalister

  USA har falt tre plasser og ligger nå som land nummer 48 på pressefrihetsindeksen, melder franskbaserte Reportere uten grenser. Leder Christophe Deloire sier populistiske og autoritære ledere pisker opp hat som i stadig større grad gir uttrykk i vold mot journalister. Tyrkia som har fengslet flere journalister enn noe annet land, er rangert blant de verste. Helt nederst på lista har Turkmenistan erstattet Nord-Korea på 180. plass, skriver Medier24.

  Kart over pressefriheten i verden
  Foto: Reportere uten grenser
 • Flere kjøper brukte klær

  Det globale markedet for bruktklær kommer til å gå forbi salget av nye klær i motehandelen innen 2028. Bruktmarkedet vokser fort, unge konsumenter driver trenden fordi de er miljøbevisste, skriver Business of Fashion. Stadig mer av vintage-handlingen skjer på nett.

  Brukt genser
  Foto: `tise