Hopp til innhold

Gawker stenger dørene etter Hulk Hogan-seier

Nyhetsnettstedet Gawker legger ned driften fra neste uke etter at Hulk Hogans millionsøksmål etterlot selskapet i bunnløs gjeld.

Nick Denton og Hulk Hogan

KOSTET SKJORTA: Nick Denton (t.h.) havnet i konflikt med fribryter og realitystjerne Hulk Hogan etter at nettstedet hans i 2012 publiserte en privat sexvideo. Nå gjør den enorme erstatningen Hogan er tilkjent at Gawker må legge ned.

Foto: POOL / Reuters

Det er Gawker selv som torsdag varsler at nettstedet vil legge ned driften i løpet av neste uke.

Ifølge nettstedet ble de ansatte informert av Gawkers grunnlegger og toppsjef Nick Denton torsdag ettermiddag.

Søsternettsteder får nye eiere

Det var Denton selv som i juni erklærte Gawker Media konkurs, etter at fribryter og realitystjerne Hulk Hogan i vår ble tilkjent 140 millioner i oppreisning fra selskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at det spanskspråklige medieselskapet Univision har lagt inn et bud på 135 millioner dollar for Gawkers aktiva, som omfatter nettsteder som Deadspin, Jezebel, Gizmodo og Kotaku.

Torsdag skal en domstol i New York avgjøre om salget kan godkjennes som en del av konkursbehandlingen, skriver AP.

Fikk fiender

Peter Thiel

BÆRER NAG: Paypal-grunnlegger Peter Thiel har lenge hatt et horn i siden til Gawker. I vår ble det kjent at han har finansiert flere private søksmål mot nettstedet, blant dem Hulk Hogans.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Uavhengig av om salget av søsternettstedene går gjennom, er det nå kroken på døra for flaggskipet i Dentons medieimperium.

Gawker så dagens lys som en blogg tidlig på 2000-tallet, men utvidet raskt til å bli et nettverk av nettsteder, kjent for en respektløs stil og en villighet til å krysse grenser tradisjonelle medier kviet seg for å krysse.

Viljen til å krysse grenser ser også ut til å ha blitt Gawkers endelikt. Konkursen kommer etter at Hulk Hogan i mars i år ble tilkjent 140 millioner dollar i erstatning for at Gawker i 2012 publiserte et videoklipp der realitystjernen har utenomekteskapelig sex.

I mai i år avslørte finansnettstedet Forbes at Hogans erstatningssøksmål i all hemmelighet var finansiert av Silicon Valley-entreprenøren Peter Thiel, som skal ha lagt Dentons medieimperium for hat etter at de slo opp hans homofile legning som en nyhet.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober