NRK Meny
Normal

Gawker stenger dørene etter Hulk Hogan-seier

Nyhetsnettstedet Gawker legger ned driften fra neste uke etter at Hulk Hogans millionsøksmål etterlot selskapet i bunnløs gjeld.

Nick Denton og Hulk Hogan

KOSTET SKJORTA: Nick Denton (t.h.) havnet i konflikt med fribryter og realitystjerne Hulk Hogan etter at nettstedet hans i 2012 publiserte en privat sexvideo. Nå gjør den enorme erstatningen Hogan er tilkjent at Gawker må legge ned.

Foto: POOL / Reuters

Det er Gawker selv som torsdag varsler at nettstedet vil legge ned driften i løpet av neste uke.

Ifølge nettstedet ble de ansatte informert av Gawkers grunnlegger og toppsjef Nick Denton torsdag ettermiddag.

Søsternettsteder får nye eiere

Det var Denton selv som i juni erklærte Gawker Media konkurs, etter at fribryter og realitystjerne Hulk Hogan i vår ble tilkjent 140 millioner i oppreisning fra selskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at det spanskspråklige medieselskapet Univision har lagt inn et bud på 135 millioner dollar for Gawkers aktiva, som omfatter nettsteder som Deadspin, Jezebel, Gizmodo og Kotaku.

Torsdag skal en domstol i New York avgjøre om salget kan godkjennes som en del av konkursbehandlingen, skriver AP.

Fikk fiender

Peter Thiel

BÆRER NAG: Paypal-grunnlegger Peter Thiel har lenge hatt et horn i siden til Gawker. I vår ble det kjent at han har finansiert flere private søksmål mot nettstedet, blant dem Hulk Hogans.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Uavhengig av om salget av søsternettstedene går gjennom, er det nå kroken på døra for flaggskipet i Dentons medieimperium.

Gawker så dagens lys som en blogg tidlig på 2000-tallet, men utvidet raskt til å bli et nettverk av nettsteder, kjent for en respektløs stil og en villighet til å krysse grenser tradisjonelle medier kviet seg for å krysse.

Viljen til å krysse grenser ser også ut til å ha blitt Gawkers endelikt. Konkursen kommer etter at Hulk Hogan i mars i år ble tilkjent 140 millioner dollar i erstatning for at Gawker i 2012 publiserte et videoklipp der realitystjernen har utenomekteskapelig sex.

I mai i år avslørte finansnettstedet Forbes at Hogans erstatningssøksmål i all hemmelighet var finansiert av Silicon Valley-entreprenøren Peter Thiel, som skal ha lagt Dentons medieimperium for hat etter at de slo opp hans homofile legning som en nyhet.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP