Gawker stenger dørene etter Hulk Hogan-seier

Nyhetsnettstedet Gawker legger ned driften fra neste uke etter at Hulk Hogans millionsøksmål etterlot selskapet i bunnløs gjeld.

Nick Denton og Hulk Hogan

KOSTET SKJORTA: Nick Denton (t.h.) havnet i konflikt med fribryter og realitystjerne Hulk Hogan etter at nettstedet hans i 2012 publiserte en privat sexvideo. Nå gjør den enorme erstatningen Hogan er tilkjent at Gawker må legge ned.

Foto: POOL / Reuters

Det er Gawker selv som torsdag varsler at nettstedet vil legge ned driften i løpet av neste uke.

Ifølge nettstedet ble de ansatte informert av Gawkers grunnlegger og toppsjef Nick Denton torsdag ettermiddag.

Søsternettsteder får nye eiere

Det var Denton selv som i juni erklærte Gawker Media konkurs, etter at fribryter og realitystjerne Hulk Hogan i vår ble tilkjent 140 millioner i oppreisning fra selskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at det spanskspråklige medieselskapet Univision har lagt inn et bud på 135 millioner dollar for Gawkers aktiva, som omfatter nettsteder som Deadspin, Jezebel, Gizmodo og Kotaku.

Torsdag skal en domstol i New York avgjøre om salget kan godkjennes som en del av konkursbehandlingen, skriver AP.

Fikk fiender

Peter Thiel

BÆRER NAG: Paypal-grunnlegger Peter Thiel har lenge hatt et horn i siden til Gawker. I vår ble det kjent at han har finansiert flere private søksmål mot nettstedet, blant dem Hulk Hogans.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Uavhengig av om salget av søsternettstedene går gjennom, er det nå kroken på døra for flaggskipet i Dentons medieimperium.

Gawker så dagens lys som en blogg tidlig på 2000-tallet, men utvidet raskt til å bli et nettverk av nettsteder, kjent for en respektløs stil og en villighet til å krysse grenser tradisjonelle medier kviet seg for å krysse.

Viljen til å krysse grenser ser også ut til å ha blitt Gawkers endelikt. Konkursen kommer etter at Hulk Hogan i mars i år ble tilkjent 140 millioner dollar i erstatning for at Gawker i 2012 publiserte et videoklipp der realitystjernen har utenomekteskapelig sex.

I mai i år avslørte finansnettstedet Forbes at Hogans erstatningssøksmål i all hemmelighet var finansiert av Silicon Valley-entreprenøren Peter Thiel, som skal ha lagt Dentons medieimperium for hat etter at de slo opp hans homofile legning som en nyhet.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter