NRK Meny
Normal

Gawker slår seg konkurs for å beskytte seg mot Hulk Hogan

Medieselskapet Gawker Media skylder fribryteren og realitystjernen Hulk Hogan 140 millioner dollar etter et tapt sexvideo-søksmål. Nå slår selskapet seg konkurs for å hale ut tida.

Nick Denton og Hulk Hogan

KNOCKOUT: Gawker-grunnlegger og -eier Nick Denton (t.v.) skylder fribryter Hulk Hogan 140 millioner dollar etter å ha tapt erstatningssøksmålet over en privat sexvideo. Nå erklærer han seg konkurs for å finansiere en ny runde i ringen.

Foto: NTB Scanpix

På åttitallet regjerte Hulk Hogan i fribryterringen. Nå har han vunnet en knusende seier i retten som truer med å utradere nettavisoppkomlingen Gawker Media.

I mars i år tilkjente en amerikansk domstol Hogan, eller Terry Bollea som han egentlig heter, 140 millioner dollar i erstatning fra Gawker.

Fredag erklærte selskapet seg konkurs for å kunne fortsette driften og lønne sine ansatte mens de prøver å anke kjennelsen, skriver Wall Street Journal.

Offentliggjorde sexvideo

Bakgrunnen for søksmålet er at Gawker i 2012 offentliggjorde en privat video som viser Hogan ha sex med kona til en av sine venner.

Etter at selskapet trosset en rettsordre og nektet å ta ned videoen, stevnet fribryteren dem i 2013 for krenkelse av privatlivet hans.

I mars i år gikk Hogan foreløpig seirende ut da en dommer i Florida tilkjente ham hele 140 millioner dollar i oppreisning og dekning av saksomkostninger.

Det er langt mer enn Gawker, som i 2014 ble anslått til å være verdt rundt 250 millioner dollar, har mulighet til å betale.

Selges til høystbydende

Når Gawker-gründer, -redaktør og -eier Nick Denton nå søker om konkursbeskyttelse etter amerikansk lov, innebærer det at han kan fortsette å lønne sine ansatte og holde butikken åpen mens han fortsetter kampen i rettssystemet.

Samtidig blir selskapet lagt ut på auksjon til høystbydende. Pengene fra salget vil bli satt av i et eget fond som skal finansiere ankeprosessen og dekke et eventuelt erstatningskrav dersom anken ikke fører frem.

Striden mellom Gawker og Hogan tok en ny vending da det forrige måned ble kjent at teknologigründer og milliardær Peter Thiel har finansiert Hogans søksmål på grunn av en årelang feide med selskapet.

Thiel må imidlertid smøre seg med tålmodighet dersom han ønsker å se Gawker stenge dørene for godt. Ifølge Wall Street Journal kan det ta flere år før ankeprosessen er endelig avklart.

Kulturstrøm