NRK Meny
Normal

Garth Brooks er den nye «Kongen»

Garth Brooks har tatt over tronen som tidenes mestselgende soloartist.

Garth Brooks

Garth Brooks kunne mandag fornøyd konstatere at han er tidenes mestselgende soloartist.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Les mer om Roots, country, soul og blues!

Så er det klart – countryartisten Garth Brooks (45) har tatt over tronen etter den gamle «Kongen» Elvis Presley, som tidenes mestselgende soloartist.

Tok imot heder

Mandag tok han imot heder og et krystalltrofé fra Recording Industry Association of America (RIIA). Med det markerer organisasjonen at countrysangeren er tidenes mest solgte soloartist på plate, melder countrynettstedet CMT .

Elvis Presley

Garth Brooks har også tidligere en gang passert Elvis Presley i platesalg. Men «kongen» sitt platesalg steg pluteslig igjen. Kommer han nok en gang tilbake?

Foto: BETTMANN / REUTERS

Denne uka lanserer Garth Brooks sin nye samleplate. Totalt har han solgt 123 millioner plater i USA og har dermed passert Elvis som «bare» har solgt 118,5 millioner. Det er kun the Beatles som er over Brooks på lista – med 170 millioner solgte.

- Som et ekteskap

- Dette er som et ekteskap mellom artisten Garth Brooks og de som tillater ham å være akkurat det – de som kjøper platene mine sa Brooks blant annet i takketalen.

Brooks ble blant annet hyllet av Ed Benson - sjef for Country Music Association.

- Har vært trofast

- Brooks har alltid vært trofast mot country-musikken – og har aldri krysset grensa og gjort noe annet. Og det er fantastisk at tidenes mestselgende artist er en countrymusiker, sa Benson.

Brooks er gift med en annen countrystjerne - Trisha Yearwood (43), og slo gjennom i 1990 med albumet «No Fences».