NRK Meny
Normal

«Halvbroren» går fra Kain til Jesus

«Halvbroren»-aktuelle Frank Kjosås gjør et realt rollebytte i teateroppsetningen av «Bibelen». Han fikk opprinnelig rollen som Kain, men skal nå spille Jesus i stedet.

Frank Kjosås

Den første episoden av «Halvbroren» ble sett av over en million. Frank Kjosås spiller rollen som Fred i publikumsuksessen.

Foto: NRK/ Monster

Frank Kjosås har fått mye skryt for rollen som Fred i NRKs storsatsing «Halvbroren». Snart blir han å se som selveste Jesus, når Det Norske Teatret nå skal sette opp en ambisiøs oppsetning av «Bibelen».

For tre år siden spilte Kjosås rollen som Judas i musikalen «Jesus Christ Superstar». Nå skal han altså prøve seg på en tolkning av Jesus.

– For lite erfaring

Men i utgangspunktet var det ikke meningen at Frank Kjosås skulle spille Jesus. Marius Næss var opprinnelig castet som Jesus, men bytter nå med Kjosås, og får istedet rollen som Kain.

Erik ulfsby

Erik Ulfsby har byttet om i rekkene på oppsetningen av Bibelen.

Foto: Roald, Berit / Scanpix
Frank Kjosås

Frank Kjosås spilte en Pete Doherty-inspirert Judas i «Jesus Christ Superstar».

Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix

– Vi ser at rollen som Jesus er så krevende i det formatet som hovedscenen har, at den krever en med erfaring. Frank Kjosås har vært ved teatret i syv år og har spilt mange store roller på hovedscenen tidligere, sier Erik Ulfsby, teatersjef på Det Norske Teatret til NRK.no.

Ulfsby hadde regi på «Jesus Christ Superstar» for fire år siden, og kjenner derfor Kjosås godt. Han forteller at det ikke ligger noe dramatikk i det forestående rollebyttet.

– Svært begavede Marius Næss er litt for uerfaren, så derfor gjorde vi dette rollebyttet. Rollen som Kain er også stor, og begge skuespillere har tatt det sporty.

Bibelen på seks timer

Stein Winge har regi på «Bibelen», og skal bruke seks timer på å oppsummere både Det gamle og Det nye testamentet. Bjørn Sundqvist har rollen som Gud, Kyrre Hellum som Judas og Bjørn Skagestad som Job.

– Bibelen er blant det aller største vi har gjort, og publikum kan forvente seg en veldig sammensatt forestilling, både formessig og innholdsmessig. Det er ikke helt ferdig ennå, men vi håper oppsetningen vil bli spektakulær. Dette er definitivt et stykke jeg tror vil bli diskutert, sier Ulfsby.