NRK Meny
Normal

Alexandra Beverfjord (36) slutter i Dagbladet, blir redaktør i NRK

NRK har i dag ansatt tre redaktører. En av dem kommer fra Dagbladet og er også krimbokforfatter.

Alexandra Beverfjord

Alexandra Beverfjord (36) er av tre nye redaktører i NRK.

Foto: Pressefoto/Gyldendal

Alexandra Beverfjord (36) er ansatt i stillingen som reportasjeredaktør. Beverfjord kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i Dagbladet.

– Å få være med på å videreutvikle den stillingen, samt jobbe for at NRK blir ledende på alle nye plattformer, er en særdeles spennende oppgave, sier Beverfjord.

Hva var det som fikk deg til å søke?

- Først og fremst det at NRK har en så unik posisjon, og er et hus fullt av dyktige folk. Vi står nå i en medierevolusjon der brukervanene endres fort og det er utrolig spennende å komme inn på et slikt tidspunkt.

36-åringen, opprinnelig utdannet innen sosialantropologi, er også krimforfatter. Hun debuterte med romanen Kretsen i 2010, og i 2011 ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen «Nytt Blod» for debutromanen.

Beverfjord har jobbet i Dagbladet i 12 år, og kommer til å savne både jobben og kollegaene.

– Jeg har hatt 12 fantastiske år i Dagbladet og jobba med mange av Presse-Norges dyktigste folk, sier Beverfjord til NRK.no.

Hva blir hovedforskjellen mellom nåværende og framtidig jobb?

– NRK har en annen rolle enn det Dagbladet har, både hvordan man driver journalistikken og hva man fokuserer på. Det er jo ulike produkter. Her er det tradisjonelle mediet papir, og i NRK er det TV og radio. Det som er likt er at brukerne flytter seg til nye medier og at mediebruken er i kraftig endring og at man må være i forkant.

To fra NRK

Stein Bjøntegård

Stein Bjøntegård (56) blir publiseringsredaktør.

Foto: Kaland, Ole / NRK

I dag ble også Stein Bjøntegård (56) formelt ansatt i den nyopprettede stillingen som publiseringsredaktør i nyhetsdivisjonen. Bjøntegård har tittelen nyhetsredaktør innen han tiltrer den nye stillingen i NRK.

Åse Rigmor Westrum

Åse Rigmor Westrum (45) blir redaktør for produksjon og utvikling.

Foto: NRK

Åse Rigmor Westrum (45) er ansatt som redaktør for produksjon og utvikling. Hun kommer fra jobb som seksjonssjef for Nyheter og sport i NRKs produksjonsavdeling.

Stillingen som magasin- og debattredaktør blir besatt tidlig neste uke.

Skal løfte nyhetene

Endringene i redaktørlinjene kommer som en følge den nyopprettede nyhetsdivisjonen i NRK. Målet med omorganiseringen er å løfte fram nyheter som kjernen i NRKs oppdrag.

– Jeg ønsker en kortere og tydeligere linje mellom den operativt ansvarlige for nyheter og meg som sjefredaktør, uttalte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen da han presenterte planene i midten av mai.

Det er allerede klart at Per Arne Kalbakk, tidligere programdirektør, blir nyhetsdirektør i NRK. Han har ledet arbeidet med å skape den nye divisjonen, som trer i kraft 1. oktober.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass dyktige og erfarne ledere i disse jobbene, og at vi kan kombinere god kompetanse fra NRK med bred nyhetserfaring fra andre deler av mediebransjen, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.