Gamle skatter fra Ming-dynastiet er gravd opp i Kina

I bunnen av Minjiang-elven i Sichuan i Kina har arkeologer funnet gull og sølv fra Ming- dynastiets tid.

Skattekister fra Qing Dynastiset er funnet i en elvebunn i Sichuanprovinsen i Kina

Skatter fra Ming-dynastiet funnet i Kina

Det arkeologiske arbeidet startet i november 2016. Forskerne har funnet mer enn 20 000 gjenstander som er flere hundre år gamle.

– Det nye funnet inkluderer 25 gullgjenstander med kulturhistorisk verdi som smykker og krukker, sier arkeolog Li Ruijia til nyhetsbyrået Reuters.

Det er også funnet sølvgjenstander, og alt stammer fra Ming-dynastiets tid. Funnet er gjort på bunnen av Minjiang-elven i Pengshan i sørøst Kinas Sichuan provins.

Bekrefter legender

Arkeologene tror sølvfunnene tilhørte Zhang Xianzhong, lederen av et bondeopprør som fant sted under Ming Dynastiet (1368-1644).

Forskerne mener funnene beviser legenden om at Zhang gjemte sølvet sitt i tomme trestammer.

– Ifølge arkivene etter Qing Dynasty, skar de en trestamme på midten og hulte den ut før de gjemte sølvet inni trestammen. Så brukte de kopper eller jern for å sette de to delene sammen igjen. Slik transporterte de verdifulle eiendeler, sier Liu Zhiyan, som leder det arkeologiske teamet.

Lørdag ble det funnet flere gullgjenstander som forskerne mener stammer fra da Zhang Xianzhong ledet sin hær i krig mot Ming-ledere, vant Chengdu, og proklamerte at han var konge av Daxi Dynastiet.

En legende sier at etter Ming-Dynastiets fall i 1644, dro Zhang fra Chengdu, med sine skatter som han hadde samlet over mange år, i flere store skip på vei til Sichuan. På veien ble de angrepet av lokale krigsherrer og et skip fylt med sølv og gull sank mot bunnen av elven.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.