Filmportrettet: Gael Garcia Bernal

Han har brune øyne - langt mørkt hår og er utropt til filmens deiligste sex-mex talent. Det synes Gael Garcia Bernal er morsomt, men forvirrende.

Gael Garca Bernal
Foto: BORIS HORVAT / AFP

- Jeg vet ikke hva som gir sexsymbol-status. Jeg er jo liten av vekst og har ikke muskler. Da er det jo flaks å havne på listen, sier meksikaneren.

God smak

Señor Bernal er ikke bare smellvakker, men også en kar med god smak. Han spiller så å si  bare i kvalitetsfilmer, slik som ”Og mora di også, ”Dårlig oppdragelse” og ”Motorsykkeldagbøkene”. Han tilstår at han er en drømmer i livet. Nå deler han drømmene med publikum i premiereklare ”Vitenskap om drømmer".

Gael Garcia Bernal
Foto: Valery Hache / Scanpix/AFP

- Den filmen var rene djevelutdrivelsen for meg. Men i stedenfor å drive ut djevlene ga jeg de mer ild, sier han.

Gael Carcia Bernal snakker fransk, italiensk, spansk og engelsk. Han er snart 29 år og vokste opp i en kunstnerfamilie i Guadalajara i Mexico. I skoleferiene dro han rundt i fjell-landsbyene og lærte fattige barn å lese. Han ble berømt som 14 åring i en såpeserie, studerte skuespilleri i London og ble verdenskjent med filmen ”Elskede kjøtere”, som også gjorde suksess her i Norge.

- Virkelighet er kjedelig

Bernal klager til pressen over at dagens filmer handler for mye om virkelighet.

- Virkelighet er kjedelig – derfor er det flott å kunne gjøre noe som ikke er virkelig, sier han 

– Jeg ser på livet som en livslang læring og gjør det jeg elsker - forteller historier, reiser og drømmer. Det er rene galskapen, men et privilegium jeg akter å fortsette med.

Kulturstrøm

 • Scarlett Johansson saksøker Disney

  Hollywood-skuespilleren Scarlett Johansson går til rettssak mot Disney fordi filmgiganten har valgt å tilby filmen «Black Widow» på nett samtidig som den vises på kino, melder BBC. Da filmen åpnet, satte den rekord under pandemien, men billettsalget falt brått da filmen også ble tilgjengelig på nett. Johansen mener dette er kontraktbrudd og fratar henne inntekter.

  Deler av filmen er innspilt i Norge.

  FJELL, FJORD OG FERGE: Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) reiser til Sunnmøre, og Norge får være med både i handling og som innspillingssted i «Black Widow».
  Foto: ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved
 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur