Filmportrettet: Gael Garcia Bernal

Han har brune øyne - langt mørkt hår og er utropt til filmens deiligste sex-mex talent. Det synes Gael Garcia Bernal er morsomt, men forvirrende.

Gael Garca Bernal
Foto: BORIS HORVAT / AFP

- Jeg vet ikke hva som gir sexsymbol-status. Jeg er jo liten av vekst og har ikke muskler. Da er det jo flaks å havne på listen, sier meksikaneren.

God smak

Señor Bernal er ikke bare smellvakker, men også en kar med god smak. Han spiller så å si  bare i kvalitetsfilmer, slik som ”Og mora di også, ”Dårlig oppdragelse” og ”Motorsykkeldagbøkene”. Han tilstår at han er en drømmer i livet. Nå deler han drømmene med publikum i premiereklare ”Vitenskap om drømmer".

Gael Garcia Bernal
Foto: Valery Hache / Scanpix/AFP

- Den filmen var rene djevelutdrivelsen for meg. Men i stedenfor å drive ut djevlene ga jeg de mer ild, sier han.

Gael Carcia Bernal snakker fransk, italiensk, spansk og engelsk. Han er snart 29 år og vokste opp i en kunstnerfamilie i Guadalajara i Mexico. I skoleferiene dro han rundt i fjell-landsbyene og lærte fattige barn å lese. Han ble berømt som 14 åring i en såpeserie, studerte skuespilleri i London og ble verdenskjent med filmen ”Elskede kjøtere”, som også gjorde suksess her i Norge.

- Virkelighet er kjedelig

Bernal klager til pressen over at dagens filmer handler for mye om virkelighet.

- Virkelighet er kjedelig – derfor er det flott å kunne gjøre noe som ikke er virkelig, sier han 

– Jeg ser på livet som en livslang læring og gjør det jeg elsker - forteller historier, reiser og drømmer. Det er rene galskapen, men et privilegium jeg akter å fortsette med.

Kulturstrøm