Gå med Tomas Espedal

Nå kan du bli med på gåtur med forfatteren Tomas Espedal.

Tomas Espedal

Du kan høre opplesninger fra Tomas Espedals 'Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv' i Verdt å lese på NRK P2.

Foto: Gyldendal

Første av fire opplesninger fra Tomas Espedals prisbelønte bok «Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» har sendestart fredag 27. august kl. 17.03 i Verdt å lese på NRK P2.

Hør Verdt å lese her

«Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» kan kanskje sies å ha vært Espedals store gjennombrudd som forfatter. For utgivelsen ble han i 2006 nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Rettighetene til boken er også solgt til en rekke land, som USA, Tyskland, Frankrike og England.

– Det er en fin nerve i denne boka, sier Grethe Berge, produsent for Verdt å lese. Nå inviterer hun alle lytterne med på gåtur.

– Tomas Espedal kan lære oss å gå, slik han selv lærte det av filosofen, sier hun.

Tidligere har Bokprogrammets Hans Olav Brenner gått rundt i Bergen med Tomas Espedal.

Se gåturen her: Tomas Espedal i Bokprogrammet

Mer suksess

I 2009 kom Espedal med oppfølgeren, «Imot kunsten (notatbøkene)», som også ble nominer til Nordisk Råds litteraturpris. Han ble samme år også hedret med Kritikerprisen og Gyldendalprisen.

Skuespiller Lasse Lindtner leser fra Espedals bok. Det er reprise av Verdt å lese søndager kl. 07.30 og kl. 19.03.

Kulturstrøm

  • Avis må trykke Meghan-notis

    Den britiske avisa Mail on Sunday må trykke en notis på forsiden om at Meghan Markle vant sitt søksmål mot avis-konsernet. Avisa er dømt for å ha krenket privatlivet og opphavsretten til hertuginnen da de trykket et brev til hennes far.

  • Mener utbytte er «umusikalsk»

    Kunstnerorganisasjonen Creo etterlyser utbyttebegrensninger for arrangører som mottar koronastøtte. Fem arrangører delte ut til sammen 21 millioner kroner i utbytte i fjor til sine eiere, samtidig som de mottok nesten 50 millioner kroner i støtte fra Staten. Det skriver Klassekampen.